Державний "Ощадбанк" запровадив превентивні заходи, які дозволять уникнути черг у відділеннях банку в період виплати монетизованих субсидій та оплати комунальних послуг.

Про це повідомили Економічній правді у прес-службі "Ощадбанку".

З 12 березня клієнти, яким субсидії було призначено до 31 грудня 2018 року, зможуть отримати субсидії у грошовій формі.

Якщо субсидіант не є пенсіонером і при цьому не має поточного рахунку в "Ощадбанку", Міністерство соціальної політики надішле адресне повідомлення про суму призначеної субсидії та механізм її виплати через "Ощадбанк".

Ощадбанк

Популярні новини зараз

Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці

Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Показати ще

Так, для зручності клієнтів та уникнення черг запроваджено попередню реєстрацію субсидіантів на офіційному сайті або через контакт-центр Ощадбанку.

"Це дасть клієнту змогу самостійно обрати найбільш зручне для нього відділення, час та дату для отримання субсидії без зайвого очікування", - розповіли у держбанку.

Крім того, у відділеннях з великим навантаженням продовжено час роботи та впроваджено додаткові робочі дні, передає "Економічна правда".

Ощадбанк

Якщо субсидіант не є пенсіонером, але має поточний рахунок в "Ощадбанку" для виплати соціальної допомоги/депозитів/заробітної плати, субсидію автоматично буде зараховано саме на цей рахунок, і "Ощадбанк" надішле SMS про її надходження.

Отримання субсидії в грошовій формі відбуватиметься через систему грошових переказів "Швидка копійка".

Як повідомили ЕП в прес-службі Ощадбанку, комісія при отриманні субсидій через систему грошових переказів "Швидка копійка" або за зарахування коштів на поточні рахунки з субсидіанта не стягуватиметься.

Пенсіонери-субсидіанти отримають субсидію одночасно з пенсією через "Укрпошту" або на свій банківський пенсійний рахунок у звичайні строки. Виплата буде перерахована на рахунок в тому банку, в якому пенсіонер отримує пенсію.

Нагадаємо, що підвищення пенсій у березні торкнеться далеко не всіх: українцям озвучили нові правила.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністр-дієтолог різко пригрозив українцям: більше не побачите соціальних виплат.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що українців звільнили від боргів за комуналку: кому пощастило.