Непрості умови життя в нашій країні, неадекватні ціни на комунальні платежі і продукти, а також мізерні заробітні плати нерідко змушують деяких людей переступати закон для покращення свого матеріального стану. Хтось робить дрібні крадіжки, хтось обкрадає людей в мережі, а деякі не скупляться і йдуть за грошима прямо туди, де вони і лежать – в банк. Причому для того, щоб не возитися з замками, найбільш нетерплячі прихоплюють з собою вибухівку.

Місце події

Останній випадок стався у Запоріжжі, де в неділю вранці, 10 березня, невідомі намагалися пограбувати банкомат на проспекті Соборному. За інформацією місцевих правоохоронців, грабіжники пошкодили банкомат, який знаходиться прямо перед входом у відділення банку.

Як встановили вибухотехніки, підірвали банкомат, на ньому залишилися сліди кіптяви і підключені дроти. В даний час вирішується питання про порушення кримінальних проваджень за ознаками ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Підірваний банкомат

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку

Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в українській столиці поліцейські затримали двох чоловіків, які прикидалися таксистами і грабували своїх жертв. За повідомленням копів молоді люди пересувалися по місту з характерною "шашкою" і підшукували клієнтів у громадських місцях. Користувалися попитом нічні розважальні заклади та ресторани - звідти забирали нетверезих пасажирів, після чого їх присипляли і легко грабували.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Запоріжжя з незрозумілих причин притягує до себе злочинців, яким подобається підривати банкомати і трохи раніше, на початку березня, в місті вже підривали майно Приватбанку. На даний момент правоохоронці встановлюють обставини злочину, особи зловмисників, а також суму заподіяної шкоди.

Також "Знай.uа" писав, що керівництво Національної поліції України розповіло про криміногенну обстановку в Києві і найбільш часті злочини. Незважаючи на те, що копи запевняють у зниженні злочинності, жителі міста з цим не згодні і заявляють про протилежне.