Традиція на Масляну - пекти млинці, круглі, як сонячний диск. Досі саме млинці вважаються головною стравою на Масляну. Спекти млинці на Масляну – борг будь-якої домогосподарки.

В місті Дружківка Донецької області спекли найбільший млинець, який увійшов у Національний реєстр рекордів України в категорії "Кулінарне мистецтво". Про це повідомила на сторінці у Facebook керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

"Ось так Донбас привітав Україну з весною! Найбільший млинець, схожий на сонце, спекли сьогодні в Дружківці. Такий велетень - три метри в діаметрі (!) - уперше вноситься в категорію рекордів "Кулінарне мистецтво". ", - написала Вєтрова.

За її словами, такий млинець - три метри в діаметрі - вперше вноситься у категорію рекордів України "Кулінарне мистецтво".

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Користувачів відзразу зацікавило питання, як ж такий величезний млинець перевертали. Вєтрова повідомила, що його не перевертали. Зверху підссмажували вогнем. На смак млинець був солодкий, але без меду і без домашнього варення.

"За правилами реєстрації кулінарних рекордів, ми мали пересвідчитися, що страва готова до вживання. Засвідчую: готова!", - підсумувала керівник Національного реєстру рекордів

Цікаво, що у день Масляної у Смілі сьогодні усім дарували ось такі смачні троянди. З Масляною! І з новим гастрономічним рекордом - 3333 штук млинців у формі троянд.

Нагадаємо, Масляна 10 березня: чого категорично не можна робити.
Раніше Знай.uа повідомляв, православні християни в Україні будуть святкувати Великдень 28 квітня. Згідно з календарем вихідних, представленим Мінсоцполітики, у квітні українці відпочиватимуть три дні.

Також Знай.ua писав, що сьогодні прощена неділя 10 березня: головні традиції важливої для християн дати.