останнім часом щороку населення України скорочується на 200 тисяч осіб на рік. Даний показник збережеться і в наступні роки.

Про це повідомляє заступник директора Інституту демографії і соціальних досліджень ім Птухи НАН України Олександр Гладун.

"В 2015 році населення скоротилося на 183 тис осіб, у 2016 році - на 186,6 тис осіб, у 2017 році - на 210 тис, в 2018 році - 252 тис. Таким чином ми втрачаємо за рахунок природного фактора кожен рік, в середньому, 200 тис осіб - середній місто України", - заявив телеведучий.

При цьому постійно зростає рівень смертності, це обумовлено віковою структурою населення, адже в Україні 23% людей у віці 60 років і старше. Відповідно, чим старше населення, тим більше людей помирає. За прогнозами демографів, чисельність українців і в найближчі роки буде скорочуватися.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Крім віку населення на фактор чисельності населення впливає міграція. При цьому в Україні вона поки що не контролюється. Демограф зазначає, що всеукраїнський перепис населення, яка призначена на 2020 рік, покаже реальний стан справ і те, скільки насправді людей виїхало і тепер постійно живе і працює за кордоном.

Гладун зазначає, що чисельність населення може виявитися трохи менше, ніж нинішній офіційний показник в 42,153 млн чоловік.

"Перш за все, повинен бути нормальний рівень життя, нормальний заробіток. Також необхідно збільшення витрат на охорону здоров'я, оскільки якщо населення старіє, то і люди більше хворіють, їм потрібно більше допомоги. Також впливають екологічні проблеми, так як вода і повітря у великих промислових містах дуже погані", - заявив Гладун.

Нагадаємо, на Донбасі крадуть жінок для продажу. Загарбники утримують полонених у відкритих наметах.

Як повідомляв Знай. ua, за зарплати в конвертах відберуть субсидію. В Україні буде створено Єдиний соціальний реєстр одержувачів допомоги від держави.

Знай. ua писав, що вчені приголомшили новою теорією: Земля — в'язниця для людства. Цікаву гіпотезу космічного походження людства висунув американський еколог Елліс Сільвер.