Новітні соціальні дослідження показали, що в Україні значно зростає кількість людей, які вважають себе українцями. Все більше наших з вами співвітчизників приходять до здорової та адекватної національної ідентичності і нарешті визначилися з політичними поглядами. Приємні оку патріота цифри наводить голова Українського інституту соціальних досліджень ім. Олександра Яременка Ольга Балакірєва під час прес-конференції в Києві.

Балакірєва розповіла, що, якщо вірити даним останнього перепису населення, то відбулося значне зростання частки українців за національністю - з 72,7% у 1989 році до 77,8% у 2001 році - тих, які ідентифікували себе як українці. Зате кількість громадян України, які вважають себе росіянами, зменшилася з 22,1% до 17,3%. У Києві кількість тих, хто вважає себе росіянами, за вказаний період часу скоротилася на 38% - з 20% до 13%.

"Так відбувається зміна ідентичності. В Україні пройшло дві хвилі, коли відбулося скорочення кількості російських і збільшення кількості українців. Перша - після отримання незалежності України і друга - після 2013-2014 років. Ми побачили це за відповідями людей. Тому що це зміна ідентичності, ідентифікація більшою мірою у людей, які проживають в Україні, які народилися в Україні, які люблять Україну, навіть якщо вони за походженням-росіяни, наприклад, батьки є росіянами, або з російським громадянством, вони все одно називають себе українцями ", - сказала Балакірєва.

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Нагадаємо, раніше українцям пояснили, як перемогти на виборах: "не розПОРОШувати голоси".

Нагадаємо, Анатолій Гриценко заявив про майбутнє об'єднання ще з п'ятьма кандидатами, а також політичними партіями та громадськими організаціями.

Також ми писали про соціальної допомоги в 2019 році - скільки українцям доплатять на дітей, суми.

Нагадаємо, українцям показали, як живуть на мінімальну зарплату в інших країнах.

Як повідомляв раніше Знай.іа влада готова надати фінансову допомогу батькам, які наймають няню для дитини. Що треба зробити українцям і які документи зібрати.

Знай.іа писав, що влада хоче змусити батьків платити за дитсадок, якщо немає реєстрації за місцем проживання поруч із закладом.