Стало відомо, що Комітет постійних представників ЄС погодив санкції проти Росії через її агресію проти українських військових моряків 25 листопада минулого року в Керченській протоці. Про це передає видання DW. Засідання комітету відбулося в середу, 6 березня.

Згідно з інформацією, в дипломатичних колах ЄС, представники європейських держав дали "зелене світло" персональних санкцій проти вісьмох росіян. Варто уточнити, що формально санкції затвердить Рада ЄС наприкінці наступного тижня.

До цього представники країн Європейського Союзу ухвалили рішення ввести персональні санкції проти людей, відповідальних за агресію Росії проти українських кораблів у нейтральних водах Чорного моря. Персональні санкції стосуються вісьмох російських чиновників, які брали участь у захопленні українських військових моряків.

Раніше ми писали про те, що в Конгресі США опублікували новий законопроект, який передбачає введення санкцій проти Росії через напад на українських моряків в районі Керченської протоки 25 листопада 2018 року.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Авторами документа, який було внесено 13 лютого, виступають республіканці Ліндсі Грем, Кору Гарднер, а також демократи Боб Менендез, Бен Кардін і Джим Шахін.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп ще на один рік продовжив санкції проти Росії, які були введені в 2014 році у зв'язку з агресією проти України. В документі, підписаному главою держави, уточнюється, що обмежувальні заходи триватимуть до 6 березня 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що інцидент в Керченській протоці, за підсумками якого ФСБ обстріляла українські кораблі і взяла в полон моряків, це провокація з боку України.

Також портал Знай.uа писав, що Росія нарощує потужність свого флоту навколо Криму. Країна-агресор прагне контролювати і впливати на країни Чорноморського регіону. Про це заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко.