Віталій Олійник з 2016 по 2018 рік служив в 55 артбригаді "Запорізька Січ".

Нещодавно в місті Чернігів відбулася 29-я церемонія вручення громадської відзнаки "Народний Герой України". Нагороду отримав і запорожець Віталій Олійник. Про це повідомляє "topnews.zp.ua".

3 роки –з 2013 по 2016 Віталій був військовослужбовцем 3 окремому полку спеціального назначення імені Святослава Хороброго. З 2016 ПО 2018 – 55 оабр "Запорізька Січ".

Віталій Олійник був учасником групи спецназу, яка в квітні 2014 року взяла під контроль Донецький аеропорт, а в травні група дала перший бій за ДАП кадировцям.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

В липні 2014 року Віталій виконував завдання на окупованій території, там він разом з товаришами потрапив в оточення. Він потрапив у полон, коли надавав першу допомогу тяжко пораненому командиру групи.Там його сильно били, телефонували батькам і виводили на розстріл.

Повернувся з полону Віталій у серпні 2014 року і по сімейним обставинам перевівся на службу в "55-ку", підрозділ зв'язку.

Потім його поставили командувати строковиками. Після –перевели в юридичний відділ бригади. Після закінчення контракту "Запоріжжя" продовжив працювати на юридичній лінії.

Свою сповідь про пекельному 2014-му Віталій надіслав запорізькому волонтеру, письменниці, автора проекту "Сьогодні була війна" Вікторії Косенко. Вона подала кандидатуру хлопця на нагородження орденом «Народний герой».

На церемонії Віталія підтримували побратими. Мало хто міг стримувати сльози.

Пишаюсь людьми, з якими мене звела доля, — як у 3-му полку, так і в бригаді "січовиків". Досі зідзвонюємось. Нагорода "Народний Герой України" для мене – визнання не тільки моє особисте, а й тих хлопців, мертвих і живих, що були зі мною у тому крайньому виході у складі ДРГ влітку 2014-го. Ми чесні перед Батьківщиною. Це найголовніше, — підкреслив Віталій Олійник.

Нагадаємо, що Росіянин отримав золоту зірку Героя України Євген Межевикин з позивним "Адам" носить на грудях дві нагороди – Герой України і Народний Герой України.

Нещодавно "Знай.uа" писав, що Героя Волошина провели в останню путь в повній тиші.

"Знай.uа" повідомляв, що П'ятирічний син загиблої героїні АТО вразив мережу.