На черговому засіданні комітет Європарламенту з транспорту схвалив скасування переходу на літній і зимовий час в Європейському союзі.

Відомо, що нові правила вступлять в силу з 2021 року. Схвалили це рішення 23 депутати, а 11 проголосували проти. Європарламент повинен проголосувати за це питання у найближчі тижні. Про це стало відомо завдяки повідомленню ТСН.

Європарламент

Так, у сфері транспорту ще залишаються кілька неврегульованих питань щодо переведення годинників. Наступна зустріч міністрів транспорту країн ЄС з цього приводу заплановано на червень. За рішення про скасування переведення годинників ще мають проголосувати і країни-члени ЄС.

переведення годинника

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

"Нам потрібна довгострокова стратегія і загальноєвропейський гармонізований підхід, так як внутрішньому ринку і транспортного сектору буде потрібен певний час, щоб пристосуватися до змін", - заявив депутат від Соціал-демократичної партії Німеччини Ізмаїл Ертуг.

Раніше Єврокомісія запропонувала відмовитися від переходу на літній і зимовий час вже з цього року. При цьому країни Євросоюзу повинні самостійно вирішувати, на якому часі - літньому або зимовому - вони б хотіли залишатися надалі. Рекомендацію Єврокомісії було прийнято за результатами онлайн-голосування, проведеного в країнах ЄС минулого літа, згідно з яким 80 відсотків жителів ЄС віддали голоси за скасування переходу на зимовий і літній час.

Варто нагадати, що в Україні в 2019 році перехід на літній час відбудеться в останню неділю березня. Переведення годинників на літній час в Україні традиційно відбувається в березні – в останню неділю цього місяця. У 2019 році це станеться у ніч з 30 на 31 березня. Переводять стрілки годинника на літній час о 03:00 на одну годину вперед. Тобто спати українці будуть на 60 хвилин менше.

Нагадаємо, спати на годину менше: українцям нагадали про перехід на літній час.

Як повідомляв Знай.uа тиждень відпочинку: українцям подарують несподівані канікули.

Знай.ua писав, введення в Україні Григоріанського календаря: історія про те, чому у нас два Різдва.

Дивіться відео по темі: