Проти власника Pizza Veterano Леоніда Остальцева вчинили провокацію. Двоє акторів, преодягнених у жінок, прийшли до закладу і почали вести себе провокаційно і зухвало. У мережі пов'язують цю ситуацію із підтримкою Остальцева виставки Олександра Грехова "Квантовий стрибок Шевченка".

"Прийшли до нас 2 розмальовані чувака. Як девочки. Ну відкрита провокація. Сіли за стіл, замовили напої, знімали на камеру, потім дістали вібратори. Я підійшов і попросив прибрати це і покинути приміщення закладу - у мене сімейний заклад, в закладі було декілька неповнолітніх дітей, які все це бачили. Хлопці трохи помялись але потім все таки вийшли - я ж чемно просив. В арці я вже почав питати конкретно "хто заплатив бабло за провокацію" і вони зізналися. Що їм обіцяли заплатити, що це провокація і так далі. Питання є до тих хто розпалює цей двіж", - написав Остальцев у своєму Facebook.

Нагадаємо, автор івиставки "Квантовий стрибок Шевченка" зобразив поета в образі Спайдермена, Дарта Вейдера, Термінатора, Вільяма Волласа з фільму "Хоробре серце", вченого Альберта Ейнштейна, ілюстрації розвісили у київському метро.

Вже через тиждень вінницький активіст Юрій Хорт порізав ножем картини. Він зробив це прямо на очах у пасажирів. До цього він обурювався через виставку, називав її псевдомистецтвом і наругою над поетом. Добровольчий український корпус "Правий сектор" та ще декілька батьйонів, а токож багато праворадикальних активістів також виступили проти виставки.

Проте, не зважаючи на це, багато закладів, відомих людей та митців заявляють про свою підтримку "Квантового стрибка Шевченка". Засновник і керівник Pizza Veterano Леонід Остальцев заявив, що після того, як побачив новину про скасування виставок через погрози, вирішив показати картини у своєму закладі - активісти "Парвого сектора" виступали проти цього і закликали Остальцева не проводити виставку.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Нагадаємо, У Харкові підлітки увірвалися в метро, протестуючи проти подорожчання проїзду: перестрибували турнікети, відео

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У київському метро Шевченка перетворили в Термінатора: сплав вільнодумства і науки

Також Знай.ua" писав про те, що У Києві побили учасника Нацвідбору на Євробачення: напали натовпом в метро