Весна 2019 року обіцяє бути пізньою і контрастною. У першій половині українцям буде по-зимовому холодно, а в другій - по-літньому спекотно.

Цю інформацію повідомив народний синоптик Леонід Горбань, а вчені-кліматологи її підтвердили.

А казали, що весна

Згідно з прогнозом експертів, 8 Березня очікується прохолодна погода, але без морозу, можливий невеликий дощ. Горбань зазначив, що сльота і вогкість протримаються до 7 - 10 квітня, а після цього середньодобова температура перевищить +10 градусів.

Потім в країні почне теплішати, а всі весняні опади випадуть до 15 травня. Через це цьогорічна Пасха (28 квітня) може бути дощовою. Погожі теплі дні настануть лише за два тижні до кінця весни.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Заввідділом прикладної метеорології і кліматології УкрГМИ Віра Балабух розповіла про погоду в березні наступне:

"Березень — найбільш мінливий весняний місяць, в минулому році він був досить холодним, а в попередні роки, навпаки, теплим. У квітні і травні середня температура буде в межах норми".

Нагадаємо, синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

За запевненням народного синоптика Володимира Деркача, з 8 березня може настати потепління, однак воно не триватиме довго. Він заявив: "Весна очікується доволі затяжна. У березні взагалі ще буде боротьба між зимовою погодою і весняною. Правда, з 8 березня очікується істотне потепління, але воно триватиме недовго".

У свою чергу, народний синоптик Леонід Горбань пророкує першу половину березня достатньо холодною. Згідно з його словами, в першу декаду морози будуть досягати 5-7, а місцями цілих 9 градусів нижче нуля. У другій декаді можливе незначне потепління до 2-5 градусів з плюсовою відміткою. Такі температурні перепади протримаються до кінця місяця.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна. Із Заходу через кілька днів в Україну прийде плюсова температура.

Також "Знай.uа" писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають.