Незважаючи на те, що ЗМІ активно заперечують існування смертельної гри для дітей МОМО у мережі, в усьому світі з'являються вельми тривожні сигнали.

Як пише The Guardian, ця страшилка почала атакувати дітей через Youtube Kids, де можна знайти небезпечний і насправді тривожний контент.

Так, журналісти виявили там кадри з порадами про самогубство, вставлені в інші нешкідливі мультфільми як злий "жарт". Вони нібито часто навіть не пов'язані з МОМО.

У цьому плані звертається увага на ключовий недолік YouTube: він використовує систему "мітки" для пошуку і очищення недоречного контенту, це означає, що хтось має фактично переглянути відео, яке розглядається, і повідомити про нього, перш ніж щось буде зроблено.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Однак у ЗМІ і надалі продовжують з'являтися історії про вплив МОМО. Так, мати п'ятирічної дівчинки з міста Челтнем розповіла, що застала дочку у ванній, коли та зістригала собі волосся. Дитина зізналася, що її змусила це зробити МОМО, оскільки "вона хоче, щоб усі були лисими", пише газета The Sun.

А мати 8-річної дитини з Единбурга повідомила, що МОМО змушувала її підносити ніж до горла.

6-річний хлопчик із міста Суїндон переглядав на YouTube дитячий ігровий канал, коли на екрані виникла МОМО, яка заявила що "вб'є його". Дитина після цього мучилася через постійні кошмари.

Водночас експерти продовжують наполягати на тому, що історія з МОМО — це всього лише містифікація, пише ВВС. Причому розмови про неї і різні пояснювальні статті також завдають шкоди психіці дітей.

Єдиний вихід — уважно стежити за тим, що робить ваша дитина у мережі.

Нагадаємо, що відомо про найскандальнішу гру з WhatsApp МОМО.

Як повідомляв портал Знай.uа, гра-страшилка МОМО продовжує набирати популярність, як за кордоном, так і в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що гра-вбивця МОМО забрала життя ще одного українця. У Кам'янському Дніпропетровської області хлопець покінчив життя самогубством через суїцидальну гру МОМО.