Міністерство закордонних справ нещодавно направило ноту Ізраїлю по захисту прав громадян України.

Про це в четвер, 28 лютого, заявила речник МЗС Катерина Зеленко.

Спікер зазначила, що 15 лютого в аеропорту "Бориспіль" 35 громадянам Ізраїлю відмовили у в'їзді на територію України через відсутність достатніх коштів чи непідтвердження цілі визитов". У відповідь Ізраїль затримав цілий літак з України з 140 українцями на кілька годин.

При цьому українська сторона має намір оцінити масштаб і характер порушення прав українців в Ізраїлі і ступінь готовності равительств іноземних країн боротися з випадками порушення законодавства при працевлаштуванні іноземців, зокрема українців.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"У випадку, якщо іноземні уряди не будуть належним чином ставитися до боротьби з нелегальним наймом роботодавцями на роботу українських громадян, якщо права українських туристів і мандрівників будуть на систематичному рівні порушуватися, ми будемо переглядати умови поїздок громадян, зокрема, доцільності збереження безвізового режиму для громадян тих країн, де права наших співвітчизників систематично порушують", - поінформувала Зеленко.

Спікер пояснила, що ізраїльській стороні передали ноту МЗС України, в якій було зазначено, що захист прав громадян України є одним з пріоритетів роботи Кабінету Міністрів України, МЗС. Це включає в себе і захист прав під час короткострокових закордонних поїздок, так і проживання за кордоном протягом тривалого терміну.

Зеленко розповіла, що українські дипломати інтенсифікували роботу з ізраїльськими партнерами, щоб глибше моніторити ситуацію з наданням прав українців, які подорожують до Ізраїлю або хочуть працевлаштуватися там після того, як нещодавно затримували українців в аеропорту.

Нагадаємо, Європа прикрила лазівку для заробітчан. Повертаємося до платними дозволами.

Як повідомляв Знай. ua, Європа скасувала безвиз: як тепер українцям подорожувати. Але й це не гарантія, що вам не відмовлять.

Знай. ua писав, що Україну готові позбавити безвиза з-за проблем з туристами. В МЗС жорстко взялися за захист прав громадян.