Національний банк України (НБУ) на 1 березня 2019 року встановив офіційний курс на рівні 26,85 грн/долар, що на 14 копійок нижче порівняно з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

курс валют

Офіційний курс гривні до долара на 1 березня встановлено на такому рівні: 2685,9165 гривень за 100 доларів (-13,3599 гривень).

При цьому курс долара на 28 лютого становить 2699,2764 гривень за 100 доларів.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше повідомлялося, що Національний банк України оголосив війну готівковим грошам. Національний регулятор оприлюднив проект постанови, якою зобов'язався втричі знизити ліміт готівкових розрахунків підприємств з громадянами.

Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційному сайті НБУ.

Якщо в даний момент готівкове обмеження становить близько 50 тисяч гривень, то після затвердження нового порядку воно знизитися до 15 тисяч гривень. А поки має статус "для ознайомлення". Тим не менш, за загальним правилом, його візьмуть рівно через місяць, після того, як він вступить в законну силу. Якщо говорити іншими словами, то вже у квітні українці зіткнутися з величезною купою неприємностей.

НБУ

У національному банку не пояснюють, чим викликана чергова хвиля атак на готівковий обіг. Тим не менш, якщо враховувати той факт, що люди, як і раніше, зможуть розраховуватися один з одним і оплачувати товари і послуги в магазинах до 50 тисяч гривень. Очевидно, що спокою регулятору не дають схеми переведення в готівку грошей юридичним особам.

В той же час, боротьба з тінню обіцяє неприємності і простим українцям. Адже їх взаємовідносини з бізнесом не обмежуються виключно покупками продуктів у супермаркетах, холодильників і машин.

Варто нагадати, що нещодавно з'явилася інформація про те, що Національний банк України хоче звузити сфери використання готівкових грошей. Про це повідомила прес-служба НБУ. В НБУ зазначили, що хочуть знизити граничну суму розрахунків готівкою суб'єктів господарювання з фізичними особами з 50000 гривень до 15000 гривень, тобто встановлення її в розмірі, що не перевищує 10% від суми, встановленої для фінансових операцій з готівкою, які підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу.

Нагадаємо, курс долара змусить економити кожну копійку.

Як повідомляв Знай.uа, українську платіжну систему позбавили ліцензії: перші подробиці.

Знай.uа писав, ПриватБанк розповів, як українці зберігають свої кровні: купують кілограмами.