Держпідприємство Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені А. М. Макарова (Дніпро) планує створити першу плавучу платформу для запуску ракет. Про це повідомляє "Novomedia".

Генеральний директор Південмашу Сергій Війт розповів, що Україні потрібно мати свій майданчик для запуску ракет і створити її можна в Херсонській області.

Війт повідомив, що на сьогодні в Україні немає космодрому. Інженери шукали варіанти і розглядали багато питань. Потрібно враховувати все, тому що деякі країни проти того, щоб над ними запускали ракети. Спільно з Укроборонпромом вони вирішили зробити таку платформу на Херсонському підприємстві "Паллада". Сьогодні вже була розмова з працівниками.

Директор заводу "Паллада" Маломан Валерій розповів, що готовий до співпраці і партнерства. Він також заявив, що сьогодні разом з колегою з Південмашу вони спільно визначили, в якому напрямку рухатися далі, адже питання створення плавучого космодрому дуже цікаве і перспективне.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Нагадаємо, що Канада будує космодром для українських ракет.Канадська компанія Maritime Launch Services вчора, 14 березня, анонсувала проект будівництва космодрому, з якого будуть запускати українські ракети "Циклон-4М". Про це повідомляє CBC News. Будівництво почнуть через рік. Стартовий майданчик для ракет облаштують в провінції Нова Шотландія, і планують закінчити будівництво до 2020 року і запустити першу ракету.

Нещодавно "Знай.uа" писав, що SpaceX перенесла запуск Falcon 9 із-за негоди.Запуск ракети-носія Falcon 9 Full Trust, який був запланований на сьогодні, 14 березня, переноситься з-за несприятливих погодних умов.

"Знай.uа" повідомляв, що SpaceX запустив пряму трансляцію старту ракети Falcon 9.Американська компанія SpaceX запустит14 березня в 8.34 ракету-носій Falcon 9 Full Trust, яка доставить на орбіту геостаціонарний супутник. На каналі в Youtube будуть транслювати старт, який пройде з майданчика LC-39A в Космічному центрі Кеннеді у Флориді.