У Львові планують ввести нові обмеження для вуличних музикантів. Відомо, що в 2018 році вже були подібні нововведення. Тоді дозволили музикантам грати на вулицях тільки в певний час і в певному місці.

На даний момент планується удосконалення торішніх правил. У Львівському відділі культури повідомляють, що раніше була довіра на слово. Тобто, ніяких штрафів, ніяких покарань за порушення нововведення не було. Зараз же все буде по-іншому.

Відомо, що згідно із законом будуть заздалегідь визначені санкції. Також відділ культури буде стежити за репертуаром вуличних виконавців. На даний момент, повідомляють у відділі культури, вже відомо напевно, що шансон російською мовою затверджувати не будуть. Якщо він, звичайно, єдиний в репертуарі.

Більш того, зараз розглядається варіант заборони будь-яких підсилювачів звуку, особливо в центрі Львова. Варто відзначити, що будуть контролювати всіх. Останній конроль буде відбуватися о десятій годині вечора, щоб переконатися, що вулична музика не заважає жителям міста відпочивати.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Відомо, що буде створена спеціальна платформа, де вуличні музиканти зможуть подати заявку. Там потрібно буде вказати репертуар, час і місце. А далі справа за очікуванням. Кандидатури будуть розглядати діячі мистецтва Львова, журналісти та громадські діячі.

До речі, планується закупівля спеціальних пристроїв, які будуть конролювати рівень шуму. У випадку перевищення, порушникам також загрожують певні санкції.

Нагадаємо, музика впливає тільки на особливих. Якщо хочете перевірити чи ви входите в число таких, то простежте чи з'являються у вас мурашки по шкірі від музики.

Як раніше повідомляв Знай.uа, відомий музикант закохався в красу української столиці. Білорусько-український музикант і лідер групи Brutto Сергій Міхалок розповів, що Київ - це одне з його улюблених міст.

Знай.uа писав, вуличний виконавець вразив відомими хітами, граючи на саксофоні.