Для того, щоб знизити ціну на газ в Україні, потрібно відмовитися від імпорту та повністю забезпечувати потреби населення країни за рахунок власного видобутку.

Про це під час міжнародного Українського енергетичного форуму повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, пише "Хвиля".

"Нам необхідно перетворитися в країну, яка буде 100% забезпечувати себе всім спектром енергетичних ресурсів. Стратегічна мета - країна-експортер. Тоді ми зможемо за новими формулами формувати внутрішню ціну на природний газ. Це перестане бути політично спекулятивним напрямком, а люди отримають доступ до національних ресурсів", - заявив Гройсман.

Він підкреслив, що український газ буде коштувати дешевше, ніж імпортований.

"Більшість учасників ринку не мали доступу до українських надр, вони були закриті. Фактично ми втратили можливість стати енергонезалежною державою, наша залежність від північного ворога тільки зростала", - додав Гройсман.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Він зазначив, що енергетичні питання сьогодні вимагають уваги інвесторів і технологій.

"Я переконаний, що протягом 5 років ми зможемо забезпечити себе газом", - зазначив Прем'єр-міністр.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" - Укргазвидобування - провалила план з видобутку газу. У свою чергу представники компанії заявляють, що в період з 2015 року по 2018 змогли збільшити сумарне видобування газу. За минулий рік компенсовано природне падіння в 1,2 млрд куб. м газу в рік. Крім того, компанія досягла збільшення обсягів видобутку 14,5 млрд куб. м в 2015 році до 15,5 млрд куб. м в 2018 році.

За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, у 2018 році загальний видобуток газу становив майже 21 млрд кубометрів. Сегмент видобутку демонструє позитивну динаміку три роки поспіль. Водночас, наголошують в уряді, темпи зростання видобутку мають бути більшими.

Нагадаємо, що Володимир Гройсман зганьбився на всю країну завдяки своїй свіжій публікації в соціальній мережі Twitter, сміється вся країна.

Як повідомляв "Знай.ua", кортеж Порошенка оцінив реформовані дороги Гройсмана: добре, що не загрузли.

Також "Знай.ua" писав, що українцям дозволили не платити за газ: отримаємо нові платіжки.