Українцям варто задуматися про безпеку своїх фінансів. З'явилася інформація, що на Україну обрушилася ціла хвиля фінансового шахрайства. Шахраї виманюють капітал за допомогою переказу коштів на карткові рахунки "липових" фірм.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, які посилаються на прес-службу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

банківська карта

Так, відомо, що спочатку шахраї повідомляють своїм жертвам про те, що вони виграли квартиру в столиці.

"На технічні засоби і засоби зв'язку громадян від фінансових компаній надходять повідомлення про те, що вони стали переможцями і виграли квартиру в Києві", - розповіли в Нацкомфінпослуг.

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

Банк

Відомо, що так званому "переможцю" пропонують перерахувати гроші на картковий рахунок нібито для оформлення свідоцтва на право власності.

За даними Нацкомфінуслуг, у перелік компаній, які оформляють свідоцтва", входять: "Пий-Експерес Україна", "Мені-Пий Україна", "Фон-Бокс Україна", "Світ Мані", "Сіті Люкс Україна", "Велком-Пеймент", "Капітал Оне Україна", "Пий-Директ", "Біг-Пеймент".

Зазначимо, на сайтах цих фінансових компаній розміщено фейкові свідоцтва Нацкомфінпослуг з підписом члена комісії Олександра Залєтова.

Варто нагадати, що експертам вдалося вивчити український ринок і з'ясувати, якого податку українці намагаються уникнути найчастіше. Про це розповіли експерти ринку нерухомості. В результаті проведення соціологічного опитування виявилося, що більшість власників при здачі квартири не платять податки державі. Орендодавці ухиляються від оплати з метою отримувати максимальний дохід від здачі житла в оренду.

Нагадаємо, ПриватБанк терміново попередив власників ID-карт: залишилося недовго.

Як повідомляв Знай.uа ПриватБанк приготував українцям нововведення: тільки для розумних.

Знай.uа писав, Комаровський розповів, як визначити брехню в рекламі ліків.