Помер відомий композитор та народний артист України Лев Колодуб. Професор Національної музичної академії України імені Чайковського пішов з життя 23 лютого у віці 88 років.
Про це повідомили в Національній музичній академії ім. Чайковського.
"Ректорат, Вчена рада, колектив Національної музичної академії ім. Чайковського висловлюють співчуття рідним, близьким, колегам і учням покійного", - йдеться в повідомленні Національної музичної академії ім. Чайковського.
Лев Колодуб також був відомим українським композитором, педагогом, музично-громадський діячем і професором Національної музичної академії ім. Чайковського.
Відзначається, що про дату, час і місце прощання з артистом буде повідомлено пізніше.

Лев Колодуб з дружиною Жанною

За своє багате творче життя Лев Колодуб написав багато симфонічніх та оперних творів, балетів, мюзиклів, концертів для різних інструментів, вокальну музику. На основі вір­шів Тараса Шевченка з "Кобзаря" та під впливом ілюстрацій до нього, композитор створив симфонію-думу "Шевченкові образи" та оперу "Поет".

Його твори десятки років виконуються не лише в Україні, а й здобули значний успіх серед виконавців у Німеччині, США, Канаді, Аргентині, Польщі, Болгарії, Румунії, Іспанії, Греції, Франції, Північній Кореї, Китаї.

Окрім написання музики, Колодуб також був педагогом та громадським діячем. Він очолював правління Музичного фонду України, був президентом Асоціації діячів духової музики України Національної всеукраїнської музичної спілки та головою Київської організації Спілки композиторів України.

У 2010 році став лауреатом Шевченківської премії за симфонію № 9 "Sensilis moderno" ("Нові відчуття"), симфонію № 10 "За ескізами юних літ", та симфонію № 11 "Нові береги".

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, що німецький кутюр'є, стиліст і фотограф Карл Лагерфельд помер у віці 85 років, повідомляє Le Figaro у вівторок, 19 лютого.

За даними видання, він відчував себе погано в протягом декількох тижнів.

Раніше "Знай.ua" писав, що помер відомий український журналіст і редактор Олег Нипадимка.

Також "Знай.ua" повідомляв, що знаменитий актор трагічно помер у 30 років: світ не може оговтатися від шоку.