До останнього Ліза боролася зі страшною хворобою, проявляючи чудеса стійкості і мужності. Її підтримувала вся країна, але вирвати з лап смерті маленьку дівчинку так і не вдалося. Передає Clutch.

У ніч з 19 на 20 лютого в Туреччині загинула 11-річна Ліза Карпенко. У дівчинки зупинилося серце.

Трохи менше року тому у крихітки виявили рак крові. Українські лікарі тут же почали лікування, але хіміотерапія викликала у Лізи страшну алергію. Реакція на препарат змусив вітчизняних медиків опустити руки, і вони сказали, що в цій ситуації ніяк не можуть допомогти.

Батьки знайшли лікарів у Туреччині. За допомогою волонтерів і тисяч українців мама Лізи зібрала 6 мільйонів гривень на лікування і відразу ж відправилася до турецької лікарні.

Ліза була справжньою оптимісткою, постійно сміялася і жартувала, сподіваючись на краще. Турецькі лікарі теж вірили в кращий результат, хоча їх дуже здивувало, що медики нашої країни тримали дівчинку в інфекційному відділенні з раком крові.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

На превеликий жаль, лікування так і не було розпочато - серце Лізи виявилося хворим. Їй встановили кардіостимулятор, але це не допомогло. Турецькі лікарі переконані, що у смерті дівчинки винні саме українські медики.

Тіло Лізи вже переправили в Україну, її похорони заплановано на 22 лютого. Батьки та волонтери, які допомагали збирати гроші і підтримували дівчинку, розбиті і просять їх не турбувати. Для того, щоб прийняти смерть такої веселої, сильнох і не по-дитячому мудрої дівчинки, знадобиться чимало сил і часу.

Нагадаємо, відома російська акторка Дарина Єгоричева померла на 38 році життя.

Раніше Знай.uа повідомляв, на Львівщині головлікар звільнився з лікарні через смерть дитини.

Також Знай.uа писав, у Херсоні через необережність молодого 22-річного вітчима загинула однорічна дівчинка. Хлопець у відсутність матері хотів заспокоїти немовля, і почав підкидати дитя до стелі, але все закінчилося трагічно.