У Рівному подружня пара похилого віку розлучилася, щоб отримувати субсидію. Однак чоловік згодом помер, а жінка залишилася без квартири.

Про це повідомила начальник міського управління праці та соціального захисту населення міста Рівне Віра Мельник.

У повідомленні чиновниці йдетья:

Люди пенсійного віку мали дві квартири, дітей не було. Він - учасники бойових дій. Розлучилися та обоє оформили субсидію. І раптово дідусь помирає. Тепер колишня дружина не має права на пільгу як сім'я учасника бойових дій, бо вони розлучені.

Окрім цього, одна квартира належала їй, а інша була зареєстрована на дідуся, колишнього чоловіка. Тепер невідомо як жінка доведе, що це їхнє спільне майно, бо вони розлучилися.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Відомо, що у пари не було дітей. На кожного з подружжя було оформлено по квартирі. Спочатку чоловік і дружина оформляли дві субсидії, а також користувалися пільгами. У минулому році, після зміни норм по субсидіях, щоб не втратити пільги, подружжя оформили розлучення, хоча насправді і далі жили разом. Так у них вийшло знову отримати дві субсидії на комуналку.
Але чоловік помер і тепер його колишня дружина не має права ні на пільги як вдова учасника бойових дій, ні на квартиру.
У порівнянні із минулим роком, у 2019-му у Рівному кільстіть отримувачів субсидій зменшилася на 53%. Найбільша субсидія становить 6 тисяч 886 гривень. В управлінні соціального захисту населення кажуть, що часто отримувчі субсидій приховують купівлю дорогих автомобілів. Їх виявлено у 300 субсидіантів. Вартість транспортних засобів становить від 200 тисяч до півмільйона гривень.

Нагадаємо, експерти розказали, скільки реально можна зекономити на субсидіях.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що пенсіонерці доведеться повернути 20 тисяч гривень, які вона отримала в якості субсидій на опалення житлової площі.

Також "Знай.ua" писав, куди ми переказуємо кошти за газ, світло та воду.