20 лютого жителі всієї країни вшановують пам'ять людей, які загинули в час Революції Гідності. Мешканці Дніпра також згадували трагічні події п'ятирічної давності. Тоді протягом декількох днів загинуло близько 100 осіб.

У пам'ять про трагічні події 2014 року в Дніпрі поклали квіти на Алеї пам'яті Героїв Небесної Сотні. Про це повідомляє Інформатор.

Пом'янути загиблих прийшли чиновники міської та обласної рад, родичі, волонтери та небайдужі мешканці Дніпра. Всі вшанували пам'ять померлих Хвилиною мовчання. Потім провели Панахиду представники кількох конфесій, після чого поклали квіти до пам'ятника.

Майже всі присутні поринули у свої думки. Вони згадували про трагедію і про війну. Деякі навіть плакали.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Житель Дніпра Ігор Лючків розповідає, що 5 років тому був найважчий день в історії сучасної України. 20 лютого в цей час гинули люди. В них стріляли тільки через те, що вони відстоювали свою людську честь і право жити в незалежній і вільній країні. Ігор з друзями прийшов до пам'ятника, для того, щоб вшанувати пам'ять людей, які поклали свої життя для того, що б у нашій країні щось змінилося на краще.

Серед загиблих були люди різного віку – про 17 до 83. Назар Войтович, Іван Наконечний… А в честь загиблого жителя Дніпропетровщини Сергія Нигояна назвали один з проспектів Дніпра.

Варто відзначити, що 18 лютого 2014 року в центрі столиці почалися бої.До цього дня загинули 10 осіб, з 18 по 20 лютого ще 76, а пізніше, від поранень впали ще 15. Їх стали називати Небесної Сотнею.

Нагадаємо, що хагинули заради нас: як Небесна Сотня змінила хід історії.Політика партії «ОСНОВА» спрямована на становлення України демократичним шляхом, і розвиток досягнень, які дали нашій країні герої Майдану.

Нещодавно "Знай.uа" писав, що день героїв Небесної Сотні: кривавий злочин "Беркута" і прощання з активістами Майдану.

"Знай.uа" повідомляв, Росія все ближче: в Одесі громлять пам'ятники, почали з монумента Небесної Сотні.В Одесі невідомі облили фарбою пам'ятник’пам'ятний знак, присвячений Героям Небесної Сотні.