У Ірини Фаріон що не ідея, то дивина. Цього разу жінка висловилась про те, що потрібно позбутися російських імен.

"Складно собі уявити, що великого Степана Бандеру хтось в будинку називав "Стьопочка ". Важко уявити, щоб його батька, який внесений до списку на беатифікацію, хтось називав "Андрюша". Вибачте, але я не можу собі уявити, щоб мого батька хтось в будинку зміг би обізвати "Дімою", - заявила жінка.

Також вона наголосила на тому, що чим швидше ми розпрощаємось із російськими іменами штибу "Стьоп", "Петь", "Наташ", тим швидше ми станемо самодостатньою нацією.

Раніше ми писали, що колишній народний депутат від партії "Свобода" Ірина Фаріонзнову звинуватила російськомовних українців у тому, що вони використовують мову окупанта, яка прийшла до їхньої рідної країни насильно кілька століть тому. Про це стало відомо завдяки інтерв'ю Ірини Фаріон для одного з українських телеканалів.

Популярні новини зараз

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Крім того, вона висловила переконання в тому, що Україна не стане сильною державою до тих пір, поки її громадяни не навчаться дотримуватися законів, в тому числі, що стосуються державної мови.

Нагадаємо, що колишня депутат Верховної Ради від ВО "Свобода" Ірина Фаріон, яка відома своїм активним захистом української мови, досить жорстко розкритикувала жителів Білорусі на одному з відео.

Скандальна колишня парламентарій не стала вибирати виразів після того, як побачила, як білоруси не розуміли журналіста, який звертався до них їхньою рідною мовою. Фаріон запропонувала влаштувати для них спеціальну резервацію і використовувати подібну практику в Україні.
Також Знай.ua писав, що у Путіна знову заспівали про утиски російськомовних: яким країнам варто готуватися. Послухаєш цю "тужливу пісню" - так і хочеться пожаліти росіян. А як йдуть справи насправді?