Українці добре пам'ятають, як всю країну свого часу шокували люксовий автомобіль та маєток скандального господаря Лаври - владики Павла Лебідя, де було знайдено золоті пластини, секс-іграшки, та колекцію годинників. Але Павло Лебідь, виявляється, далеко не найбільш зухвалий панотець з паноптикуму.

Як з'ясувалося, є інший священник Московського патріархату - митрополит Харківський Онуфрій, у порівнянні зі статками якого, навіть Янукович "відпочиває". Звідки у божої людини мільйонна нерухомість та кошти на розкішне життя, розслідували журналісти програми "Гроші".

Так, журналістам вдалося розшукати цілих три квартири в елітному житловому комплексі "Садова Гірка" в Харкові.

Дві нерухомості площею 85 кв м і 163 кв м. оформлені на його матір - Олександру Легку, ще одна квартира площею 291 кв м записана на батька митрополита - Володимира Легкого. Всі квартири родичам подарував особисто намісник Києво-Печерської лаври в кінці 2014 року.

Якщо вірити даним з реєстру прав на нерухоме майно, Володимир Легкий ще й є володарем двох машиномісць площею 34 кв м і 19 кв м на паркінгу житлового комплексу "Садова Гірка".

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

А в житловому комплексі "Творець" в Онуфрія журналісти знайшли ще одне паркомісце, яке розташоване на вул. Щорса 32г в Києві.

До слова, в цьому будинку вартість квадратного метра житла становить $ 2500.

Крім того, Онуфрій є співвласником чотирьох земельних ділянок загальною площею 0,56 га в найбільш розкішному селищі Харківської області - Мартовому. Ділянки розташовані посеред лісу, неподалік від Печенізького водосховища.

Також митрополит має квартиру 45 кв м на пр. Людвіга Свободи. До недавнього часу Олег Легкий володів житловим будинком площею 159,6 кв м на вул. Мінській, але в кінці минулого року продав його брату. Будівля зараз знаходиться в стадії ремонту.

Брат Онуфрія Яромир Легкий також володіє нежитловими приміщеннями площею 294 кв м і 196 кв м на Московському проспекті, 196а в Харкові. Цю нерухомість він придбав в той же день, що і будинок на вулиці Мінській.

Нагадаємо, в особняку настоятеля Києво-Печерської Лаври знайшли золоті пластини, секс-іграшки та колекцію годинників, а мармурова підлога – найскромніше з оздоблення його будинку.

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі з'явилися фотографії двоповерхового "хліву для худоби" намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла Лебедя.

Також Знай.ua писав, скандальний намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) розповів про смерть чотирьох працівників музею після того, як він їх прокляв