До новоствореної Православної церкви України після Томосу приєдналися вже 320 парафій.

Про це повідомляє прес-служба президента Петра Порошенка, передає "Хвиля".

"Після цього (отримання Томосу про автокефалію - ІФ) вже 320 парафій приєдналися до нашої Церкви. П'ять з них - на Франківщині, на Прикарпатті. Парафії та громади. ... Дуже важливо, що ніхто нікого не змушує", - сказав глава держави під час відвідин Манявського скиту в рамках робочої поїздки в Івано-Франківську область.

За його словами, Москва чекала, що після цього в Україні почне "литися кров", відбуватимуться штурми храмів і захоплення монастирів.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

"Не дочекалися. Адже наша Церква йде з вірою і любов'ю", - сказав П.Порошенко.

Також глава держави прийняв рішення нагородити митрополита Андрея високою державною нагородою – орденом "За заслуги" II ступеня.

"За вашу подвижницьку діяльність зі створення нашої Православної церкви України – помісної, соборної, автокефальної. І велика подяка вам за вашу працю", – сказав президент.

Раніше повідомлялося, що з моменту проведення Об'єднавчого собору до новоствореної Православної церкви України перейшло вже 100 парафій колишньої УПЦ Московського патріархату. Наразі вже відомо, що найбільше парафій долучились до Об'єднаної української церкви з Вінниччини. Проте не пасуть задніх громади із заходу та центру України.

Нагадаємо, що за словами Митрополита Епіфанія, Томос про автокефалію свідчить про те, що Православна Церква України – незалежна церковна структура та не підпорядковується Константинополю.

Як повідомляв "Знай.ua", Рада ухвалила "церковний" закон, який назавжди змінить життя українців.

Також Знай.ua" писав про те, що Епіфаній раптово скасував головну обов'язок жінки: українська церква змінилася назавжди

В українському православ'ї разом з довгоочікуваним Томосом прийшло ще одне нововведення. Так, предстоятель Православної церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній дав добро на те, що жінки тепер можуть заходити до церкви навіть з непокритою головою.