Введення в нашій країні щорічного медогляду для всіх водіїв безглузде - держава не може зобов'язати всіх власників автомобілів регулярно проходити таку перевірку. Про це заявив автоюрист і адвокат Єгор Штокалов.

Також він підкреслив, що згідно з міжнародними стандартами українське водійське посвідчення має певний термін придатності і водій зобов'язаний заново проходити медогляд лише по його закінченню.

Штокалов вважає: "Тому держава не зможе зобов'язати водія проходити медогляд, припустимо, кожен рік. На сьогоднішній день такої процедури для приватних автолюбителів немає і не передбачено. На відміну від водіїв громадського транспорту".

Крім того, адвокат вважає неефективним і варіант із скороченням терміну дії водійських прав з тридцяти до одного-двох років. Штокалов заявив, що проблема регулярних перездач на права полягатиме в практиці і досвіді кожного автолюбителя.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Автоюрист уклав: "Наприклад, спробуйте людині, яка все життя працювала в таксі або на пасажирських перевезеннях, поставити запитання: яка максимальна довжина автопоїзда? Як правильно робити перев'язку людині, у якої пошкоджена така-то кінцівка? Це ж все ПДР. Ніхто вам не відповість. Але якщо він буде їхати по місту, по найскладнішим перехресть, при перестроюванні, при наданні пріоритету руху і т. д., не порушивши жодного правила. Тому що у нього це вже на рівні інстинктів".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що путінські окупанти хапають під руку все, що погано лежить, що також стосується і історичних цінностей. Як стало відомо, з території давньогрецького міста Пантікапей примудрилися вивезти древні колони.

Як повідомляв портал "Знай.uа": росіяни не дуже раді бачити на території своєї країни голодранців, воюючих на території Донбасу. Не так давно один з окупантів не зміг потрапити в Росію, що дуже його здивувало.

Також "Знай.uа" писав, що якщо школяр був відсутній на заняттях на протязі не менше десяти днів, записка від батьків прирівнюється до лікарської довідки.