З 15 лютого починається очищення Фейсбуку від фейкової інформації про дії щеплень. Таким чином соцмережа буде боротися з антипрививочным рухом Anti-Vax. Про це повідомляє Bloomberg.

Заходи такого штибу вживаються через популярний в США рух проти щеплень, пише видання. Все більше сімей відмовляються щепити дітей, вважаючи, що вакцинація небезпечна і викликає аутизм. В результаті цього в деяких штатах навіть відбулися спалахи кору.

Разом з тим не всі підлітки розділяють точку зору батьків: зафіксовано випадки так званої "самовакцинації", коли діти самі приходять до клініки для вакцинації всупереч бажанням батьків.

Facebook взявся за цю боротьбу після особистого звернення члена конгресу США Адама Шиффа до Марка Цукерберга. Тепер у соцмережі будуть видаляти "антипривівочний" помилковий контент і публікувати достовірну і авторитетну інформацію про щеплення.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

При цьому Шифф просив допомоги в цьому питанні і у глави Google Сундара Пичаи. Однак Google не відгукнувся на прохання.

Нагадаємо, Комаровський пояснив, як без ліків збити температуру.

Відомий український педіатр Комаровський пояснив, що необхідно робити в тому випадку, коли жарознижуючі препарати не допомагають.

Так, на своїй сторінці в Instagram Євген Комаровський опублікував відео, яке присвячене його передачі "Школа доктора Комаровського". На якому відповів на питання "що робити, якщо жарознижуючі не збивають температуру у дитини?".

Як повідомляв Знай.ua, епідемія кору в Україні набирає обертів: дівчинка чекала допомоги у загальній черзі, швидка не приїхала. Хворих на кір українців з кожним днем стає все більше.

За неофіційними джерелами, станом на 10 лютого тільки в Мелітополі було зареєстровано 18 випадку захворювання на кір. В інших містах України ситуація не краще.

Також Знай.ua писав, що спалах кору вбила юного студента: українців благають про вакцинацію, кількість жертв зростає шаленими темпами. Епідемія забрала ще одне життя.