Економіка України повернулася до режиму постійного зростання і стабілізувалася після падіння 2014 року. У той же час нашій країні знадобиться 50 років для досягнення поточного економічного рівня Польщі, про що стверджує міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє Радіо Свобода.

Глава Мінфіну вважає, що в 2014 році економіка України була "хвора", після чого зазнала "тиску російської агресії", унаслідок чого її стабілізація була головним завданням уряду.

Маркарова повідомила: "Це було зроблено. Зараз вже 12 кварталів поспіль економіка України зростає. Якщо подивитися на результат, якого ми досягли за попередні чотири роки, він незвичайний. Інфляція – менше 10%. Золотовалютні резерви на сьогоднішній день – найвищі за останні п'ять років. Якщо говорити про макроекономічну ситуацію, то вона достатньо стабільна сьогодні".

Також міністр переконана, що за нинішніх темпів розвитку української економіки наша країна наздожене Польщу через 50 років, проте могла б добитися цього і швидше. Глава Мінфіну підкреслила: "Це, звичайно, для нас дуже довгий термін. І ми плануємо і маємо рецепти, як зробити, щоб швидше наздогнати".

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що неподалік від Рівного вчинили напад на учасника АТО. Вночі в квартиру до 22-річного хлопця прийшли двоє невідомих, які побили його і завдали удару ножем у плече. Правоохоронці швидко встановили особи зловмисників і тепер їм загрожує солідний термін за гратами.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на Новоірпінській трасі сталося серйозне ДТП – автомобіль вилетів у кювет, після чого перекинувся. Як стало відомо, швидкість не перевищувала 90 км/год, після чого на плавному повороті автомобіль почало заносити, оскільки був туман, а нормального освітлення на дорозі не було.

Також "Знай.uа" писав, що Кримський міст веселить вже навіть росіян, особливо з урахуванням останніх знімків, опублікованих в мережі. На них чітко видно, як плити конструкції не стикуються між собою.