Православна церква України в подальшому буде повністю незалежною від держави і загрози перетворення церкви на модель РПЦ немає.

Про це глава ПЦУ заявив під час свого візиту на Буковину.

Більше того предстоятель ПЦУ Епіфаній підкреслив, що немає та не буде загрози перетворення української церкви на російську модель, яка повністю зрослась із державним апаратом.

Крім того він відзначив, що українська влада зробила все залежне від неї для отримання Томосу та створення помісної церкви.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"У цих історичних процесах, які зараз відбуваються в українському православ'ї, українська держава в особі президента та інших керівників зробило дуже багато. Ми спільними зусиллями, церква і держава, досягли цього успіху - отримали Томос про автокефалію Української православної церкви. Але українська церква в подальшому буде незалежною. тобто, держава не повинна втручатися в справи церкви, а церква не буде втручатися в справи української держави", - сказав митрополит.

Епіфаній також відзначив, що російська модель існування церкви повністю неприйнятна для ПЦУ. Він додав, що українська церква буде покладатись виключно на народ.

"Та модель, яка зараз є в російській державі, є неприйнятною для української церкви. Українська церква завжди покладалася і буде покладатися на український народ. Тому український народ завжди підтримував і буде підтримувати єдину помісну українську православну церкву. Тому в майбутньому я не бачу загрози такого єднання, яке зараз має Російсько православна церква з російською державою", - додав Епіфаній.

Разом з тим варто відзначити, що представники Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) ніяк не можуть змиритися з тим, що Україна отримала Томос про автокефалію. Поразка у "битві" за віруючих змушує священнослужителів йти на злочини.

Зокрема, Володимир-Волинська єпархія повідомила про те, що один із священнослужителів УПЦ МП спробував вкрасти майно Свято-Луківского храму, розташованого у Волинській області. Цей священик виявився єдиним з громади храму, хто вирішив залишитися під патронатом московського патріархату.

Зловити зловмисника вдалося завдяки односельцям. Вони помітили автомобіль батюшки пізно увечері недалеко від храму, після чого зловили його за крадіжкою церкового "добра".

Очевидці викликали поліцію, яка прийняла заяву про спробу крадіжки і початку з'ясування обставин злочину.

Нагадаємо, Епіфаній виступив з важливою заявою.

Як повідомляв "Знай.ua", в аеропорту "Бориспіль" затримали намісника Десятинного монастиря Гідеона.

Також "Знай.ua" писав, що Епіфаній раптово скасував головний обов'язок жінки.

Епіфаній #1 - про конкурентів, нову церкву та Кирила