Міністр фінансів України Оксана Маркарова підписала наказ про перетворення ДП НЕК "Укренерго" на акціонерне товариство.

Про це зазначають ЗМІ.

Зокрема, вона відзначила, що шляхом перетворення державного підприємства розпочався процес з корпоратизації компанії, який планується провести максимально швидко.

Крім того вона відзначила, що Мінфін вже розпочав роботу про приведенню у відповідність всіх договорів, які наявні у підприємства з міжнародними фінансовими організаціями.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Разом з тим варто відзнаичти, що український парламент ухвали закон, який робить актуальним майбутнє планування бюджету України на три роки вперед, на противагу щорічному плануванні, яке здійснювалось до цього моменту.

Також у повідомленні зазначається, що впровадження трьохрічного планування вже було прийнято за основу. Відтепер замість однорічних планувань впроваджується середньострокова, яка визначатиме бюджетну політику на три роки вперед.

"Цей документ формується з урахуванням положень документів державного стратегічного планування на 5 і більше років, зокрема, галузевих стратегій та стратегічних планів діяльності головних розпорядників бюджетних коштів", - пояснили у Мінфіні.

Крім того, норми закону вводять в дію нові бюджетні правила. Зокрема, державний борг та гарантований державою борг не може перевищувати 60% ВВП, а дефіцит державного бюджету – 3% ВВП.

"Ми три роки працювали над тим, щоби законодавчо закріпити цивілізований підхід до бюджетного планування в державі. У пілотному режимі він успішно працював з 2017 року", - заявила міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Вона необхідна для того, щоби захистити всі ті реформи, які ми вже почали реалізовувати, щоби забезпечити фінансовим ресурсом стратегічні пріоритети держави, а розпорядники бюджетів, тобто люди у владі, стали дійсно відповідальними і підзвітними громадянам за те, наскільки ефективно вони витрачають кошти", – сказала міністр.

Нагадаємо, все, що необхідно знати українцю про держбюджет-2019.

Як повідомляв "Знай.ua", в Раді відбулося жіноче поповнення.

Також "Знай.ua" писав, що на українців чекає введення нового податку.

Про ціну на газ та особисте: нова очільниця Мінфіну дала ексклюзивне інтерв'ю