З настоятелем Свято-Троїцького духовного центру імені Данила Галицького прощаються жителі Тернополя. Протоієрей Анатолій Зінкевич помер 13 лютого, борючись з важкою хворобою, на 66-му році життя.

Тіло священика в даний момент знаходиться у Свято-Троїцькому духовному центрі. Туди можуть прийти всі небайдужі, щоб помолитися і провести в останній шлях священнослужителя.

"Ми звикли бачити його, як енергійну людину. За ті роки, які я знаю отця Анатолія навіть не пам'ятаю, щоб я знав, що він коли-небудь хворів. Напевно він або зовсім не хворів, або так від усіх приховував, щоб ніхто не знав. Він завжди був у русі",- говорить один з священиків

На прощання зі священнослужителем вже другий день приходять сотні земляків, священики та влада краю. Для тернополян це велика втрата. Наставника храму згадали сьогодні під час мітингу-реквієму до дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме отець Анатолиий Зінкевич звався у Тернополі "Наставником воїнів-афганців".

Похорони отця Анатолія пройдуть у суботу, 16 лютого. Літургія з чином похорону буде проведена в Свято-Троїцькому духовному центрі. Початок - о 9 годині.

Популярні новини зараз

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

Нагадаємо, Помер відомий на всю Україну священик: віруючі сумують

13 лютого, у Тернополі, після страшної і виснажливої хвороби помер священик Анатолій Зінкевич.

Він був настоятелем храму св. Трійці, старший брат митрополита Луцького Михайла, отця єпископа Дніпропетровського Симеона Православної Церкви України.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Московський піп набрав церковного добра і зібрався до Путіна: віруючі ледь не вчинили самосуд

Представники Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) ніяк не можуть змиритися з тим, що Україна отримала Томос про автокефалію. Поразка у "битві" за віруючих змушує священнослужителів йти на злочини.

Також Знай.ua" писав про те, що Україна зі скандалом викинула московського попа Гедеона: полетів, але обіцяв повернутися