13 лютого, у Тернополі, після страшної і виснажливої хвороби помер священик Анатолій Зінкевич.

Він був настоятелем храму св. Трійці, старший брат митрополита Луцького Михайла, батько єпископа Дніпропетровського Симеона Православної Церкви України.

Нагадаємо, За методичкою Путіна: московські попи залякують українських священиків

Російські попи взялися переслідувати і погрожувати священникам з Житомирщини, які вирішили приєднатися до лав ПЦУ.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

До таких дій вдався ієрарх РПЦ в Україні митрополит Овруцькиий і Коростенський Віссаріон. Про це повідомляє пресс-служба Житомирської єпархії ПЦУ.

"На священиків, які перейшли у Православну Церкву Україна, чиниться тиск ієрархом Російської Церкви в Україні митрополитом Овруцьким і Коростенський Віссаріон. Він розсилає духовенству смс-повідомлення з погрозами та закликами до покаяння", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Єпіфаній раптово скасував головну обов'язок жінки: українська церква змінилася назавжди

В українському православ'ї разом з довгоочікуваним Томосом прийшло ще одне нововведення. Так, предстоятель Православної церкви митрополит Київський і всієї України Епифаний дав добро на те, що жінки тепер можуть заходити до церкви навіть з непокритою головою.

Про це пишуть українські ЗМІ.

А ось релігієзнавець Ростислав Мартинюк пояснив, що дотримання церковного дрес-коду не завжди можливо. Адже якщо людина хоче помолитися, або ж поставити свічку, не треба їй перешкоджати. На спілкування з Богом не впливає ні одяг, ні підлогу. Також Мартинюк зазначив, що служителі церкви часто просто хочуть причепитися до відвідувачів та знайти хоча б якусь ваду, щоб їм дорікнути.

ТакожЗнай.ua" писав про те, що Кримський архієпископ звернувся до Путіна: тільки спробуйте

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент буде просити міжнародне співтовариство застосувати персональні санкції проти організаторів знищення Украинской православної церкви в Криму.

Про це він розповів на прес-конференції.

зокрема, Климент зазначив, що звернеться до міжнародного співтовариства через агресивних намірів російських силовиків відібрати українську церкву на території Криму.