В українському православ'ї слідом за довгоочікуваним Томосом прийшло ще одне нововведення. Так, предстоятель Православної церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній дав добро на те, що жінки тепер можуть заходити до церкви навіть з непокритою головою.

Про це пишуть українські ЗМІ.

А ось релігієзнавець Ростислав Мартинюк пояснив, що дотримання церковного дрес-коду не завжди можливе. Адже якщо людина хоче помолитися, або ж поставити свічку, не треба їй перешкоджати. На спілкування з Богом не впливає ні одяг, ні стать. Також Мартинюк зазначив, що служителі церкви часто просто хочуть причепитися до відвідувачів та знайти хоча б якусь ваду, щоб їм дорікнути.

Але чому жінкам прийнято покривати голову?

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Нагадаємо, що традиція покривати голову в церкві дуже давня. Раніше жінки покривали голову навіть, коли просто виходили з дому. Таким чином вони показували свій статус заміжньої. А ті, чия голова була не покрита були або занадто малі, або показували свій рід занять. Це не єдине нововведення в ПЦУ. Також в храмах поставлять лави для парафіян, щоб молитися можна було в зручному положенні.

Варто нагадати, що архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародне співтовариство застосувати персональні санкції проти організаторів нищення Української православної церкви в Криму. Про це він розповів на прес-конференції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що митрополит ПЦУ Епіфаній зробив перші висновки щодо Томос-туру в Україні і роботи діючого гаранта Петра Порошенка. Критикувати президента Епіфаній не став, зазначивши про важливість отримання автокефалії. Втім, Епіфаній далеко не з усім згоден в політиці президента, наприклад з тим, що хабарництво в Україні досі не вдалося подолати як явище.

Нагадаємо, Епіфаній розповів про боротьбу ПЦУ з Росією: руйнували зсередини, але ми встояли.

Як повідомляв Знай.uа за методичкою Путіна: московські попи залякують українських священиків.

Знай.uа писав, Епіфаній намагається достукатися до Путіна і РПЦ: це залежить тільки від них.