Найдешевшим видом м'яса в Україні визнана курятина.

Про це повідомили в Мінагрополітики, передає "ХВИЛЯ".

Так, станом на 8 лютого, ціна курки в опті склала 46,06 грн за кг, в роздробі — 58,8 грн за кг.

Якщо порівнювати з іншими видами м'яса, найбільш відчутний розрив в оптових і роздрібних цінах на свинину — 23,2 грн на кілограмі продукту. Друге і третє місця займають яловичина та птиця (курка) — 19,3 грн і 12,7 грн відповідно.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Ціна свинячого м'яса в опті склала 75,3 грн за кг, в роздробі – 98,5 грн за кг. Оптово-відпускна ціна на яловичину дорівнює 79,1 грн за кг, роздрібна – 98,5 грн за кг.

У відомстві зазначили, що за рік в країні оптові ціни на м'ясо збільшилися на 2%, на роздрібні – 6,3%.

"Чим довший ланцюг — тим більшою буде роздрібна ціна. Чим вище торгова надбавка — тим вище буде ціна для кінцевого споживача". пояснив економічний експерт Юрій Гаврилечко

Нагадаємо, інфляція на споживчому ринку у січні порівняно з груднем 2018 року склала 1%, а у річному вимірі ціни зросли на 9,2%. Про це повідомляє Державна служба статистики.

На початку 2019 року в Україні відразу підскочили ціни на продукти харчування і безалкогольні напої, рівень подорожчання склав 2,1%. А рекордсменом подорожчання стали овочі, вартість яких збільшилася в середньому на 16,6%.

На другому місці за рівнем подорожчання стали фрукти, молочні продукти, продукти переробки зернових, масло, хліб (4,7-0,9%). Ціни на алкогольні напої і тютюнові вироби підвищилися на 1,2%, у т. ч. тютюнові вироби - на 2%, алкогольні напої - на 0,5%.

Раніше портал писав, що експерти порахували, як змінилася купівельна спроможність українців за рік і скільки продуктів можна купити на середню зарплату.

Як повідомляв портал Знай.uа, українців попередили про подорожчання ліків в аптеках.

Також Знай.uа писав про те, що популярный в Україні інтернет-провайдер "Ланет" скасував старі тарифи, абонентів переведуть на дорожчі.