8 лютого вступили в силу нові правила покарання водіям, які неправильно паркують свої автівки, затверджені наказом МВС.

Нове рішення ухвалили 20 грудня 2018 № 1040, - передає Юрліга.

Поліцейські будуть блокувати або доставляти на штрафмайданчик транспортні засоби за порушення правил паркування і створення перешкод дорожньому руху.

Власникам залізних коней, залишених у невстановлених для цього місцях, доведеться шукати на штрафмайданчиках. У першу чергу, забиратимуть припарковані автомобілі, які перешкоджають руху транспорту. Така ж доля чекає і на авто, залишене на місці для транспортних засобів осіб з інвалідністю. В інших випадках авто заблокують технічними пристроями. Розблокують автомобіль після того, як водієві вручать квитанцію про сплату штрафу за порушення.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Також блокуватимуть автомобіль боржника, якого розшукує держава.

При тимчасовому затриманні автомобіля поліцейські повинні скласти акт огляду. Місце розташування такого транспортного засобу обов'язково фіксується на фото або відео (це не стосується машини боржника). Зображення або відеозапис разом з іншою інформацією про порушення не пізніше наступного робочого дня з дня встановлення відповідальної особи, вносяться до Реєстру адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху. Про затримання авто, водію прийде повідомлення на телефон.

Якщо водій був присутній при тимчасовому затриманні і порушення неможливо усунути на місці, поліцейський оформляє протокол про тимчасове затримання автомобіля. Якщо водій усуне порушення в максимально короткий термін, авто не затримується - поліцейський оформляє протокол про адміністративне правопорушення.

Якщо водія немає поруч з припаркованим авто, копи просто залишать під склоочисниками заблокованого автомобіля повідомлення про тимчасове затримання транспортного засобу та повідомлять, куди потрібно зявитися для оформлення протоколу про адміністративне правопорушення.

Евакуйований автомобіль можна повернути, але після того, як власник виплатить штраф та оплатить послуги евакуатора та за зберігання авто.

Нагадаємо, з осені 2018 року українські поліцейські стали використовувати для контролю швидкості руху лазерні радари TruCAM. Однак їх визнали незаконними.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Києві дівчина-водій на Audi влетіла в зупинку громадського транспорту, не впоравшись з керуванням через ожеледицю.

Також Знай.ua писав, що під Харковом мікроавтобус Mercedes Sprinter протараинив легковий автомобіль "Таврія", який стояв на узбіччі.

Дивіться: Ліквідація маршруток в Україні. що думають про це пасажири