Редакція проекту Радіо Свобода Крим.Реалії отримала від YouTube повідомлення про те, що Google може заблокувати відеозапис радіопрограми про переслідування в окупованому Криму громадян України. Це відповідь на скаргу Роскомнадзора, про що повідомляє Крим.Реалії.

Роскомнагляд стверджує, що ролик нібито порушує російський закон про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації.

У листі YouTube говориться: "Роскомнадзор додав наступну URL адресу в заборонений список матеріалів... Якщо ви не видалите контент, компанія Google може бути змушена заблокувати контент".

Весь спір виник внаслідок відеозапису радіопрограми "Куди котиться "діло "Хізб ут-Тахрір", який Крим.Реалії опублікував на своєму каналі в червні 2016 року. Варто відзначити, що організація Хізб ут-Тахрір у Росії визнана екстремістською.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Також у виданні підкреслили, що у своїй відповіді наполягають на відсутності в ролику закликів до порушення законів або масових заворушень, забороненої символіки.

Крім цього, в редакції звернули увагу YouTube на те, що організація Хізб ут-Тахрір не заборонена на території України, але компанія поки ніяк на повідомлення видання не відреагувала.

До цього юридичний відділ YouTube зажадав від українського інформаційного агентства Центр журналістських розслідувань видалити зі свого каналу відеорепортаж про кримського політв’язня Емір-Усеине Куку. Причина та ж – скарга Роскомнадзора.

Заступник міністра інформаційної політики України переконаний, що таким чином Російська Федерація намагається використовувати корпорацію Google, а також її дочірню компанію YouTube в своїх політичних цілях.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що телеканал NewsOne отримав великий штраф в результаті неприйнятних слів ведучого. Під час передачі він дозволив собі образити учасників АТО, при цьому в подальшому вирішити спір мирно і принести вибачення канал відмовився.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Spotify планує заблокувати безліч акаунтів, причому тільки тих користувачів, хто використовував блокувальники реклами.

Також "Знай.uа" писав, що Xiaomi запатентувала нову концепцію, яка дозволить розмістити фронтальну камеру, не порушуючи красу та цілісність екрану.