В "Укрзализниці" заявили, що у 2019 році планується підняти ціни на квитки на чверть. Як запевняють у компанії, для беззбиткового перевезення українців потрібно підняти тарифи у два рази. Про це передає "Радіо Свобода".

"Зміна тарифів на пасажирські залізничні перевезення закладена в кількісні припущення прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2019 та передбачена в розмірі 25%", - розповіли в прес-службі "Укрзалізниці".

Укрзалізниця

Як повідомляли у компнаїі, з 1 квітня планується зростання тарифів на 12%, а з 1 жовтня - на 12%.

Якщо в міністерстві підтримають пропозицію, ціни виростуть на квитки всіх категорій поїздів, що курсують по території України. Незмінною залишиться тільки ціна на проїзд у першому класі потягів Інтерсіті+.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Злетять і тарифи на перевезення багажу та вантажобагажу. Вони додадуть 25%.

Укрзалізниця

"Залізничний транспорт несе значне соціальне навантаження через здійснення пасажирських перевезень за тарифами нижче від економічно обґрунтованого рівня більш ніж у два рази, а також від перевезень пільгових категорій громадян, визначених чинним законодавством України", - заявляють у компанії.

Раніше повідомлялося, що компанія "Укрзалізниця" планує зменшити кількість провідників у деяких пасажирських поїздах далекого прямування. Це буде експеримент, в ході якого буде два провідника на два вагони.

Укрзалізниця

Про це в компанії повідомили у відповідь на запит ЦТС.

"Проведення експерименту заплановано на перше півріччя 2019 року. Він не передбачає скорочення кількості провідників. У ході проведення експерименту будуть задіяні нові пасажирські вагони або вагони, які пройшли капітально-відновлювальний ремонт", - йдеться в повідомленні Укрзалізниці.

Такий експеримент буде проведено в поїздах, які їдуть з максимальною швидкістю і мають малу кількість зупинок на шляху.

Укрзалізниця

Нагадаємо, в "Укрзалізниці" запустила рейси в Берлін і в словацьке місто Кошице.

Раніше Знай.uа повідомляв, Укрзалізниця збирається здійснювати моніторинг зон з підвищеним ризиком крадіжок з допомогою безпілотників.

Також Знай.uа писав, в "Укрзалізниця" призначить додаткові рейси на час тривалих вихідних, пов'язаних з 8 березня.