У Києві з'явився небезпечний і хитрий квартирний шахрай, який одночасно здав одну і ту ж квартиру кільком людям. Жертви зловмисника звернулися в поліцію і дали розголос ситуації в пресі, у виданні «ФАКТИ». Розкрита схема злочинної діяльності шахрая. Чоловік, що назвазвся"Лузанов Дмитро Миколайович" одночасно здав одну і ту ж квартиру різним людям. Взяв з кожного квартиранта гроші за перший і останній місяці проживання і зник. Причому, йому ця квартира не належить — він сам орендував це житло у законного власника.

Жертва злочинця, Катерина Сенченко, була впевнена, що орендує квартиру у сумлінного громадянина. Все при ньому – паспорт, свідоцтво про право власності і т. д. Катерина віддала гроші Дмитру, перевезла речі і на день полетіла за кордон, а коли повернулася – в квартирі був незнайомець, який також оплатив це ж житло.

Квартиру Катерина знайшла через Телеграм-бота, налаштувавши його на пошук квартир. Це досить популярний спосіб шукати житло зараз.

Повернувшись з-за кордону, Катерина побачила в квартирі незнайомця і накричала на нього.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

«Що ти тут робиш? Пішов геть з моєї квартири! Вимітайся!» почала кричати. Я подумала, що це злодій. Але заглянувши в кімнату, побачила, що всі мої речі, який я три дні старанно розкладала, зібрані в валізи. Хтось чіпав мої особисті речі, перекладав їх. Іноземець не міг нічого пояснити — він не говорить по-російськи. Він тільки дивився на мене і повторював: «Зараз перекладач, зараз перекладач…» Потім він дав мені своєю телефон і хтось на ламаною російською сказав мені: «Вас обдурили».

Телефон шахрая виявився виключений. Іноземця, як і Катерину, обдурили. Паспорт виявився підробленим, ім'я теж. Квартирою насправді володіла інша жінка, а шахрай її сам зняв.

- За допомогою знайомих журналістів я з'ясувала, що паспорт, який він нам показав, належав зовсім іншій людині — говорить Катерина. Цієї людини вже два роки немає в живих. Ще в 2011 році у нього вкрали паспорт. Шахрай вклеїв у цей паспорт свою фотографію і змінив рік народження: 1984 1954.

Нагадаємо, раніше ПриватБанк зробив важливу заяву про шахраїв: це не можна пропустити, якщо ви хочете зберегти свої кошти в безпеці.

Також нагадаємо – банки нахабно обманюють українців, ЗМІ розкрили популярні схеми «легального» грабежу.

Новини зі світу браузерів – популярний браузер Гугл Хром навчився розпізнавати шахраїв. Про це повідомлялося в недавньому матеріалі Знай.uа.

Дивіться відео по темі: шахраї на OLX