В Україні запрацюють нові правила евакуації автівок. Чий залізний кінь потрапить на штрафстоянку та що потрібно буде зробити власникам, щоб повернути свій автомобіль?

Про це пише "Автовод".

штрафмайданчик

Хто в групі ризику

Автомобіль може опинитися на штрафмайданчику, якщо він сильно заважає дорожньому руху, стоять на шляху громадського транспорту, або ж несе загрозу життю та здоров'ю пішоходів. Крім того, машину евакуюють з місця паркування, якщо водій, не маючи такого права, залишив авто на місці для транспортнх засобів осіб з інвалідністю.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Згідно нових правил, також машину евакуюють, якщо виявиться що вона належить боржнику, якого розшукує держава.

Як проходить евакуація?

Про те, що автомобіль відправляється на штрафмайданчик, поліцейські повинні скласти відповідний акт на місці затримання авто. Повинно бути зафіксовано, що він порушив правила. Це буде робитися за допомогою фото або відео. Візуальні дані про порушення вносяться у відповідну базу даних.

затримання авто

Якщо водій був на місці, то поліцейський повинен скласти протокол. При цьому водій може усунути порушення, і його машина залишиться з ним.

Як дізнатися, що авто на штрафмайданчику?

Там, де стояв відправлений на штрафмайданчик автомобіль, залишається повідомлення про тимчасове затримання. Водієві запропонують прийти в поліцію.

Інформація про евакуацію авто передається на телефон і на е-mail відповідальної особи, тобто особи, хто безпосередньо керує авто.

Як повернути своє авто?

Це питання найбільше хвилює власників. Поліцейський повинен розблокувати машину після складання протоколу про адмінправопорушення або постанови у справі про адмінправопорушення.

штраф

Автомобіль віддають після оплати певної суми у вигляді штрафу і за його зберігання та в разі необхідності сплатити додатково за евакуацію авто. Тут сума залежить від того, як далеко транспортують машину.

Нагадаємо, у Києві таксі Über протаранило маршрутку "Богдан". За словами таксиста, він не зміг впоратися з керуванням на занесеній снігом дорозі

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Києві дівчина-водій на Audi влетіла в зупинку громадського транспорту, не впоравшись з керуванням через ожеледицю.

Також Знай.ua писав, що під Харковом мікроавтобус Mercedes Sprinter протараинив легковий автомобіль "Таврія", який стояв на узбіччі.

Дивіться: Що думають українці про ліквідацію маршруток