Вже незабаром розпочнеться весна. Тоді прийде пора, коли люди почнуть садити різноманітну городину. Кожен хоче отримати гарний врожай. Для цього можна скористатися місячним календарем.

Спочатку треба вирішувати, які культури краще вирощувати. Для того щоб отримати гарну розсаду треба створити оптимальні умови для її вирощування. Посівний календар овочевих культур (а також деяких квіткових) допоможе вибрати найбільш сприятливі дні для отримання гарного врожаю.

Календар показує, у які дні варто садити ті чи інші культури чи розсаду для них. Зокрема, в нас прийнято вирощувати деякі овочі через розсаду, інакше вони просто не встигнуть дозріти за літній сезон. Існують загальні принципи, коли її садити, яким слідували ще наші бабусі. Так, перець і баклажани рекомендується садити 23 лютого, а помідори на 8 березня.

Наприклад, у лютому світловий день вже помітно збільшується, а це значить, що пора починати сіяти насіння перців, ранніх томатів та квітів з тривалим періодом вегетації.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

У цій таблиці вказані найбільш сприятливі для посадки і посіву насіння дні, але це зовсім не означає, що в інші дні посадками займатися не можна. Не слід нічого садити тільки в заборонені дні.

Календар складався з урахуванням того, що під час проходження Місяця через різні знаки Зодіаку, вона має не однаковий вплив на рослини.

У певні дні краще саджати, пересаджувати, а інші краще зайнятися поливом, прополкою або обробкою саду від шкідників.

Нагадаємо, що в Україні на 2019 рік заплановано три індексації пенсій. Підвищення виплат очікуються у березні, липні та грудні.

Як повідомляв "Знай.ua", третина українців не зможуть проголосувати на виборах-2019. В Україні розпалюються пристрасті через прогнозованої кількості виборців. Центрвиборчком опублікував на своєму сайті цифру.

Також "Знай.ua" писав, астрологи склали місячний календар краси на Новий рік 2019. Що потрібно робити з урахуванням місячного циклу в кожен день грудня, щоб наступний рік пройшов ідеально?