Мешканці Старобільська Луганської області відреагували на недавню заяву президента РФ Володимира Путіна про готовність захищати парафіян УПЦ МП. Про це йдеться в матеріалі «Радіо Свобода».

«Мені цікаво, як і від чого нас будуть захищати? Від своєї Батьківщини? А хіба ми хочемо від неї захищатися? Микола Касаткін казав: «Спочатку полюби ближнього, а потім викликай любов до себе». А ми не вміємо любити ближнього, як самого себе», - сказала мешканка Луганської області.

Володимир Путін і Московський патріарх Кирило

[quote author=""]«У нас в Старобільську немає жодної української православної церкви, тільки Московський патріархат. І ніхто навіть не збирається переходити в українську церкву. Єдине - це церква Московського патріархату в селі Веселому, яку батюшка сам зробив у старому будинку. Як засідання синоду було - він туди поїхав. Приїхали ці попи-батюшки, чи як їх назвати... антихристи, хотіли забрати в нас цю церкву. Але приїхали дівчата-волонтери з Старобільська і не дали забрати. Батюшка перед цим сказав, що перейде до Київського патріархату. На Водохрещу він оголосив людям, що переходить - і поїхав у Київ. І відразу ж приїхали наші батюшки - все, «наша церква». Від кого мене захищати? Він

У той же час інший житель села Геннадій відповів, що «ця заява Путіна про захист православних продовжує ланцюжок російських заяв про те, що, якщо американці введуть в Венесуелу, то росіянам нічого не завадить ввести війська в Україну. Їм просто потрібен привід, щоб почати повномасштабну війну».

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

«Ми переселенці. З приводу країни, вона рухається в правильному напрямку. І томос, і ЄС ми підтримуємо, але є ж ще і корупція. Якщо взяти нашу сім'ю, то ми живемо на мінімалку і ледве зводимо кінці з кінцями. Нинішній владі ми не довіряємо», - зазначила мешканка Старобільська.

Також українці висловилися і про голосування на виборах президента на території ОРДЛО.

«Мене обурюють слова Шкіряка. Він говорить про те, що вибір жителів окупованих територій може підірвати нацбезпеку. Але всі ці кандидати будуть зареєстровані ЦВК, це ж українські кандидати, громадяни України, СБУ та інші служби допустили їх до цих виборів. Тим більше, що не так багато людей поїдуть сюди голосувати. Це багато дій: спочатку треба поїхати, внести себе в списки виборців, потім другий раз поїхати проголосувати. А якщо буде другий тур, то знову поїхати і повторити процедури. Це важко і фізично, і матеріально. Це проблема не тільки жителів окупованих територій, та жителі неокупованих можуть голосувати не за тих, за кого хоче Шкіряк», - заявила мешканка Донецька.

Нагадаємо, що московські попи намагаються залякати грузинських єпископів, які підтримують українську автокефалію.

Як повідомляв портал Знай.uа, 3 лютого Митрополита Єпіфанія офіційно інтронізували.

Також портал Знай.uа писав, що, на думку Путіна, створення нової церкви в Україні – це "паразитування на питаннях релігійного життя".