Населення України скоротиться на 6,8% - до 39,5 млн осіб до 2030 року.

Про це повідомляє "Хвиля".

Більше того директор Інституту демографії соціальних досліджень НАНУ Елла Лібанова розповіла, що частка працездатного населення зменшиться на ще більший відсоток, у тому числі через трудову міграцію та може скласти близько 24 млн українців загалом.

"Чисельність населення з урахуванням Донбасу, але без урахування Криму, з поточних 42,2 млн осіб на початок 2031 роки знизиться до 39,5 млн, а чисельність працездатного населення (за європейськими стандартами від 20 до 64 років) зменшиться з поточних показників 26, 9 млн - до 24 млн осіб", - сказала вона.

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Крім того вона розповіла, що значне зменшення населення не вдасться зупинити через народжуваність та смертність, адже в основному головною причиною падіння відсотку трудового населення відбувається через міграцію.

Разом з тим варто відзначити, що Польща скасувала робочі візи для українців, які відправляються до країни на заробітки.

Варто відзначити, що вже зараз Польща стала єдиною країною Шенгенської зони та країн ЄС, яка вже прийняла рішення про надання громадянам не з країн союзу права на роботу без візи.

Тепер ті, хто хотів би знайти роботу в Польщі, можуть приїхати в рамках безвізу та самі знайти вакансію і отримати необхідні документи для працевлаштування в країні над Віслою. Безвізовий українець у Польщі має право легально просити у держави про дозвіл на працю або про так зване "освядчення" – декларацію про намір працевлаштування іноземця.

Разом з тим варто відзначити, що в Україні показники смертності майже вдвічі перевищують показники народжуваності.

Наразі вже відомо, що на 100 померлих припадає 58 новонароджених. Більше того у держстаті зазначили, що станом на кінець минулого року населення України зменшилось на понад 200 тисяч.

"Чисельність населення в Україні станом на 1 грудня 2018 року становила 42,177 млн ​​осіб. Кількість населення в Україні протягом січня-листопада 2018 року зменшилася на 208,8 тисячі осіб", - інформує Держстат.

Нагадаємо, віце-прем'єр Павло Розенко нарахував собі зарплату українця за 2 роки.

Як повідомляв "Знай.ua", опубліковано рейтинг найкращих зарплат та вакансій.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо, наскільки заробітчани розгодували бюджет України.

У 2017 році населення України скоротилося на 100 тисяч