У вівторок, 5 лютого, стало відомо про трагічну загибель на Донбасі бійця ЗСУ, уродженця села Батятичі Кам'янка-Бузького району Миколи Рудника.

Війна на Донбасі

Про це стало відомо із повідомлень у соцмережах.

Знайомі та близькі згадують його як людину з активною життєвою позицією, справжнього патріота України, який свого часу потерпав від радянської влади та навіть змушений був деякий час переховуватися за кордоном.

Із початком війни Микола Рудник вирушив на війну добровольцем. Потім лікувався у Львівському шпиталі, пережив три операції, а коли дозволило здоров'я - знову повернувся на фронт, до бойових побратимів.

Популярні новини зараз

Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування

На ці картки пенсія не прийде: у ПФУ розповіли, як не залишитись без виплат

Електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

Для трамваїв і тролейбусів встановили нові тарифи: скільки коштуватиме поїздка

Показати ще

Бійці знадують, що чоловік мав хист скульптора, був чудовим спортсменом та поетом, залюбленим у рідне слово. Свого часу - долучився до створення "Народного Руху", "Просвіти" і "Тризубу", був співзасновником Конгресу Українських Націоналістів, активним учасником Майданів, сотником варти КУНу, мудрим наставником молодих націоналістів.

"Завжди чуйно ставився до людей, допомагав друзям, хоч ніколи не мав статків, бо душа його, щира і відкрита, належала Україні…", - кажуть друзі.

Дата та місце поховання українського героя поки невідомі.

Нагадаємо, з Донбасу прилетіла чорна звістка - у суботу, 15 грудня, загинув відомий військовий та громадський діяч Денис Лошкарьов.

Донбас

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі з'явилися не раніше опубліковані фотографії українських "кіборгів" в Донецькому аеропорті на окупованому російськими бойовиками Донбасі.

Так, відомий журналіст, фотограф, а також автор книг "Аеропорт" і "Рейс" Сергій Лойко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розмістив раніше невідому серію знімків, зняту в ДАП.

Також Знай.ua писав про те, що у контрольних пунктах в'їзду-виїзду, розташованих на лінії зіткнення в районі проведення Операції об'єднаних сил, сьогодні вранці на в'їзді і виїзді перебували майже 500 автомобілів.