У неділю, 3 лютого, у Кривому Розі сталася страшна трагедія. Від ускладнень після перенесеної корі померла місцева жителька.

Цю інформацію повідомляє Перший міський.

Відомо, що жінка захворіла 21 січня.

29-го її вже у важкому стані госпіталізували у відділення інтенсивної терапії Криворізької інфекційної лікарні.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Хвороба дала ускладнення у вигляді пневмонії. 3 лютого 46-річна жителька померла в лікарні.

Нагадаємо, на стихійному звалищі Харкова виявили трупи свиней, заражених африканською чумою. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Трупи і останки тварин були виявлені в мішках на стихійному звалищі біля Кільцевої дороги при виїзді з вулиці Світлої. Інцидент стався в п'ятницю, 1 лютого.

"Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області та Харківській регіональній лабораторії Держпродспоживслужби негайно проведено епізоотичне розслідування і відбір проб патологічного матеріалу від трупів свиней", - йдеться в повідомленні Держпродспоживслужби в Харківській області .

Раніше портал писав, через спалах небезпечної інфекції, якою заразилася в Україні понад 12 тисяч осіб, серед яких 60% - це діти, Моз забили тривогу. Хоч епідемію кору не оголосили, проте чиновники вкрай занепоїлись і думають, як зменшити розповсюдження агресивного вірусу, від якого померли вже четверо дорослих, серед жертв є і діти.

За словами лікаря Андрія Волянських, з 200 чоловік, які відвідали лабораторію, у 30 (15%) не виявилося захисту проти вірусу. Серед дорослого населення у групі ризику - лікарі. Антитіла також визначають, коли людина не впевнена, чи має щеплення, або чи проходила ревакцинацію.

Нагадаємо, за перші десять днів минулого року в Києві було зафіксовано 61 випадок захворювання на кір, з яких 49 - у дітей.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Комаровський розповів, чому щеплення робити треба і як лікуватися від ГРВІ без антибіотиків.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні з початку року від кору померло 6 хворих.

Дивіться: Що кажуть в уряді щодо спалаху кору