Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів, коли Центральний залізничний вокзал в Києві буде переданий в концесію.

Про це пише Європейська Правда. Так, за словами політика, концесії вокзалу можна буде очікувати не раніше, ніж в 2020 році. До цього часу будуть підготовлені усі необхідні документи, заявив Омелян.

Міністр також додав, що вокзал є привабливим об'єктом для інвестицій, тому інвестори зацікавлені в його концесії.

"Ми зараз готуємо важливий документ - концесію залізничних вокзалів. Я б хотів, щоб пілотним проектом став Центральний залізничний вокзал в Києві…Реально можна говорити про 2020 рік (терміни передачі ж/д вокзалу в концесію – Ред.), тому що з нашого досвіду підготовки концесійних проектів у морській галузі середнє час таких напрацювань становить близько року", - повідомив Омелян.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

За його словами, даний вокзал з точки зору інвестиційної привабливості є дуже цікавим об'єктом, інтерес інвесторів до його концесії є.

"Так, є інтерес, в тому числі і до концесії вокзалів. Це - хороший бізнес, це - величезні площі, які зараз неефективно використовуються і служать джерелом дрібної наживи для окремих керівників. Ми хочемо, щоб вони приносили прибуток компанії, ставали окрасою міст", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, 18 січня Омелян повідомив про плани розробити проект привокзальній площі і самого центрального вокзалу, як єдиного комплексу, а в подальшому передати його в концесію.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Кличка вирішили долю Шулявського мосту: влітку все приберемо.

"За умови належного фінансування потрібно приблизно 1,5-2 роки, щоб запустити спочатку автосполучення через міст. А потім можна говорити про будівництво метро. Я знаю, що жителі Троєщини дуже чекають втілення цього проекту. Ми повинні його реалізувати", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, киянам зробили відмінний подарунок: тепер це можна робити в транспорті.

Як повідомляв Знай.uа, Омелян віддасть залізничний вокзал Києва: є кілька претендентів.

Знай.uа писав, суд змусив НАБУ відкрити кримінальну справу проти Віталія Кличка.

Читайте: київський вокзал по частинах роздадуть олігархам: Кличко зробив шокуючу заяву.

Також ми писали: допотопний потяг Укрзалізниці не витримав депутатської дупи: скільки галасу було!