Російська сторона вздовж українського кордону розмістила принаймні 28 батальйонних тактичних груп, які знаходяться в готовності до негайного застосування".

Про це розповів начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Олексій Чорнобай.

Чорнобай прокоментував наявність військової присутності агресора і повідомив, що за даними оборонного відомства, батальйонні групи Росії "на 100% укомплектовані військовослужбовцями за контрактом та оснащені сучасним модернізованим озброєнням і військовою технікою.

"Їх кількість може бути збільшена в короткі терміни за рахунок оперативної перекидання батальйонних тактичних груп з інших військових округів", - зазначили у відомстві.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Показати ще

Раніше повідомлялося, що розвідники США підготували страхітливий прогноз для українців. За їх підрахунками, масштабний наступ російських військ на Україну можливо.

Національна розвідка Сполучених Штатів виступила з доповіддю, в якій зазначила основні загрози для України. Можлива війна Росії з Україною числиться в списку основних загроз, що стоять перед світом.

"РФ продовжить військову, політичну та економічну дестабілізацію України для того, щоб зашкодити зусиллям Києва щодо інтеграції в ЄС і посилення зв'язків з НАТО", – запевняє Коутс, виступаючи з презентацією доповіді.

Нагадаємо, Путін йде війною на Лукашенка. Російська пропаганда активно включилася в дискредитацію сусіда.

Як повідомляв Знай. ua, батальйон Азов повернувся на передову. Азов об'єднається з ВСУ щоб захищати Україну.

Знай. ua писав, що Путін може вторгнутися в Україну в будь-який момент – розвідка. Розвідники Сполучених Штатів підготували страхітливий для України доповідь.