ПриватБанк попередив українців про шахраїв, які активізувалися останнім часом.

ПриватБанк

Про це повідомив заступник директора банку Віктор Кос.

У повідомленні йдеться, що за останні місяці на території України активізувалися шахраї, які вилучають гроші з рахунків клієнтів великих банків. Щоб захистити занадто "довірливих" клієнтів державні банки розробляють ряд нововведень.

Одним з головних ноу-хау у роботі банку будуть додаткові попередження з боку співробітників банку у вигляді дзвінків. Клієнтам будуть пояснювати в телефонному режимі, як не стати жертвами шахраїв. Дзвонити будуть лише тим клієнтам, які знаходяться у "зоні ризику" бути обдуреними шахраями.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

ПриватБанк

Також ПриватБанк наразі розробляє автоматичну систему виявлення порушень в операціях на рахунках.

"У нас є фахівці, які цим займаються і виділяють тих клієнтів, хто частіше попадається шахраям і тих, хто, навпаки, сам подзвонив у банк і повідомив, що його намагалися обдурити. Для нас це навчання на розмічених даних. Це набір параметрів, які характеризують того чи іншого клієнта. Ці дані забиваються в комп'ютер, який допомагає нам визначити, з ким треба додатково спілкуватися, а з ким ні. Щоб ми зайвий раз не дзвонили і не мучили клієнтів, які і так захищені", - зазначив представник банку.

Найпопулярніші схеми "розводів" в Україні, за його словами, такі:

- оплата за неіснуючі товари;

- перерахування грошей на допомогу близьким;

- оплата за нібито вигране авто.

Також представник Приватбанку підкреслив, що в Україні поширене явище бандитизму і грабежів прямо біля банкоматів. Він рекомендує бути уважнішими при знятті готівки і намагатися не користуватися банкоматами, розташованими в підозрілих місцях (поблизу ломбардів тощо).

ПриватБанк

Приватбанк

Нагадаємо, після зухвалого пограбування в селищі Оженин Рівненської області держбанк "ПриватБанк" заявив про нагороду в розмірі 75 тисяч за інформацію, яка допоможе зловити злодіїв.

Приватбанк

Про це стало відомо завдяки повідомленням співробітників банку, які посилаються на працівників, які знайшли розкриті сейфи.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ПриватБанк відповів на скаргу клієнта в стилі фільму "Страх і ненависть в Лас-Вегасі".

Також Знай.ua писав про те, що з серпня 2018 року держбанк ПриватБанк використовує програмне забезпечення Corezoid незаконно.