У Києві почнуть працювати інспектори з паркування. Перші «наглядачі» вийдуть на вулиці завтра, в середу, 1 лютого. Штрафувати автомобілістів поки ніхто не буде. Пробна робота інспекторів буде полягати в інформаційно-роз'яснювальній роботі, проте надалі ці службовці будуть уповноважені штрафувати киян за неправильну парковку.

Таку інформацію виданню «Вечірній Київ» надав голова інспекції по парковці Дмитро Рахматуллін.

Це перший етап паркувальної реформи, яка повинна була заробити ще в минулому році. За планом, в тестовому режимі служба буде працювати два місяці, а потім почнеться другий етап. В рамках другого етапі інспектори, яких до того моменту буде вже не 10, а набагато більше, почнуть фіксувати правопорушення на фото і виписувати штрафи власникам неправильно припаркованими машин.

У травні наступить третій етап.

«Інспектори і поліція зможуть приймати більш суворі рішення. Тоді неправильно припарковані автомобілі почнуть евакуйовувати», — повідомив Рахматуллін.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Голова інспекції також зазначив, що Київська міська рада ще має внести відповідні зміни в деякі міські положення і документи.

Між тим «Київтранспарксервіс» просить водіїв стежити за зміною знаків на паркувальних майданчиках. Так, наприклад, звертається увага, що на майданчику біля «Мегамаркету» на вулиці Антоновича тепер дозволено паркуватися не «ялинкою», а вздовж бордюру.

Закон про реформування сфери паркування формально набув чинності ще 27 вересня 2018 року, але з тих пір в Києві не евакуювали ні одного автомобіля за порушення правил паркування. За законом, евакуація дозволяється тільки за умови фото - і відеофіксації порушення сертифікованим приладом, але поліцейським таких не видали. У листопаді минулого року в інспекцію по парковці почали набирати співробітників.

Нагадаємо, парковки, євробляхи, евакуація: за що і скільки заплатять водії в 2019.

В 2019 водіїв чекає чимало змін на українських дорогах. Новий закон збільшить штрафи. Патрульні почнуть вимірювати швидкість і виписувати порушникам штрафи. На дорогах з'явиться система фото - і відеофіксації TruCam.

Нагадаємо, власників авто на єврономерах чекають нові сюрпризи у травні 2019.

Як повідомляв раніше Знай.uа яке покарання водіям передбачено за відсутність в машині аптечки.

Знай.uа писав, що російські депутати пропонують ввести штрафи водіям, які не мають в автомобілі ікони.