Кабінет міністрів ініціює ряд окремих програм підтримки новонароджених та їх сімей.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає Хвиля.

"У минулому році ми ввели систему надання "пакунків малюка", і, фактично, вже понад 100 тисяч таких пакетів було надано породіллям в минулому році", — сказав він.

"Ми ввели в бюджеті 2019 року ще один важливий інструмент — муніципальна няня. Якщо сім'я наймає офіційно по догляду за дитиною няню, то уряд компенсує 1626 гривень заробітної плати, яку батьки платять няні. Фактично суму податків буде компенсувати держава", — пояснив прем'єр.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Володимир Гройсман

Нагадаємо, уряд буде відшкодовувати батькам послуги по догляду за дитиною до трьох років. Розмір відшкодування — прожитковий мінімум на дітей віком до шести років.

Протягом року він буде змінюватися. З 1 січня 2019 року прожитковий мінімум становитиме 1626 грн, з 1 липня - 1699 грн, з 1 грудня — 1779 грн.

Право на таку допомогу матимуть не тільки українці, а й іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні. Допомогу не зможуть отримати батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу та прийомні батьки, що отримують інші види соціальної допомоги.

Раніше повідомлялося, що безробітні в Україні можуть отримувати допомогу від держави від 610 грн для осіб без стажу роботи до 7700 грн для осіб з високою зарплатою і вислугою років.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко під час прес-конференції.

"Якщо людина втратила роботу і не має засобів для існування, вона має право на виплату. На сьогоднішній день така допомога найвища - це 7700 грн, і для тих, хто не мав жодного дня стажу роботи, - це 610 грн. Розрив досить великий" - сказав голова служби.

Нагадаємо, що в Україні посилилися "правила гри" для безробітних, адже тепер їх мотивацію до пошуку роботи будуть оцінювати так звані радники.

Також Знай.uа" писав про те, що найбільше в українській столиці не вистачає кваліфікованих робітників та працівників сфери обслуговування.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у службі зайнятості приголомшили цифрами, освічені українці опинилися за бортом.