Міністерство охорони здоров'я України заявило, що не буде оголошувати епідемію кору в країни.

Про це заявила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми не будемо оголошувати епідемію", - сказала Супрун.

В Україні необхідно розширити доступність до вакцин від кору. Як повідомила Уляна Супрун, зараз є 1 млн вакцин по регіонах, а також майже 400 тис. доз на складах додатково.

Раніше повідомлялося, що від початку року в Україні на кір захворіли майже 12 тисяч людей. Переважна їх більшість були не вакциновані.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Показати ще

Також чиновниця Уляна Супрун порівняла кір з Леніним.

"Леніни простояли на вулицях українських міст порівняно мало — лише кілька десятків років — але чомусь мали прихильників, які не уявляли життя без них. Навіть не життя без комуністичної ідеології, а саме без кам’яних істуканів. Бо ці люди звикли бачити їх все своє життя. І не хотіли мислити ширше та згадати, що це пам'ятник особі, що є причиною гибелі й страждань мільйонів українців. А місце, де стоїть її ідол, доволі добре виглядало без Леніна сотні років", - написала Супрун на своїй особистій сторінці в Facebook.

Вона заявила, що люди від кору не вакцинуються також через вплив суспільства. Й закликала усіх зробити щеплення від хвороби.

"Люди, які не дбають про щеплення від кору, теж так чинять переважно за інерцією, а не в результаті зважених та обдуманих рішень",- зазначила Уляна Супрун.

Нагадаємо, що Супрун ошаліла вкрай: якщо ви помиратимете від високої температури, швидка не приїде.

Також "Знай.ua" писав про те, що дитина помирала на очах у дорослих: моторошна історія в дитячому центрі потрясла Україну.

Як писав портал "Знай.ua", Супрун забула про епідемію і заборонила українцям фрукти. Так, Супрун заявила, що продукти харчування впливають на потрапляння препаратів у кров і зазначила, що саме грейпфрути і цитрусові змінюють біодоступність деяких лікарських засобів. За словами Супрун, речовини, що містяться в грейпфрутах, руйнують стероїдні гормони.