Бойовики Путіна, засуджені в Україні за участь на війні у Донбасі, благають Кремль обміняти їх на українських політв'язнів в Росії.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на листи росіян, адресовані Путіну.

Журналісти опублікували три листа російських військових, які відбувають покарання в українських тюрмах.

"Я, Єгоров Сергій Геннадійович, уродженець Російської Федерації Свердловської області, був узятий в полон 14 квітня 2017 року в нічний час збройними силами України. Мене звинувачують в тому, що я є стрільцем ВС ДНР (Збройних сил Донецької Народної республіки) 5 ОМСБ (окремий механізований батальйон) 1 рота 2 взвод 2 відділення, я дійсно являюсь добровольцем, виконував свій патріотичний обов'язок", - йдеться в одному з листів.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

бойовик "ЛДНР"

"Виходячи із вищевикладеного, прошу Вас, Володимире Володимировичу, допомогти, посприяти у вирішенні питання щодо мого переведення в РФ або організувати і здійснити можливий обмін заручників і військовополонених громадян РФ на політичних в'язнів, полонених громадян України, які перебувають у в'язницях РФ. Здійсніть, будь ласка, всі необхідні заходи щодо повернення нас, громадян РФ, які перебувають у в'язницях України, до себе на Батьківщину", - пише іще один бойовик.

Аналогічні прохання Путіну відправили 22 росіян, ув’язнених в українських тюрмах.

Журналісти додають, що ці листи були написані ще у серпні 2018 року і відразу ж передані російській стороні дипломатичними каналами.

бойовик "ЛДНР"

Однак у Росії не відповіли на жоден із листів, Путін не відреагував на прохання бойовиків.

"Ніхто так і не зацікавився долею співвітчизників, до них не поїхали консули, їм не стали слати передачі і писати листи, ніхто не зв'язався з їхніми родичами, Росія продовжувала грати в "ихтамнетов" на всіх рівнях", - резюмують медійники.

Володимир Путін

Нагадаємо, з'явилася нова інформація щодо полонених українських моряків.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Олег Сенцов надіслав листа, в якому розповів, що займається спортом, майже повернувся в свою вагу, і що у нього все добре, про що повідомив правозахисник Микола Щур.

Також Знай.ua писав про те, що уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова розповіла українському омбудсмену Людмилі Денисовій про стан здоров'я українського політв'язня Станіслава Клиха.